0

Rasos šventė Anglijoje

birželio 12, 2011 Baltų bendruomenės, Šventės

Rasos šventė perkelta iš Lietuvių sodybos į Epingo mišką Londone.

Maloniai kviečiame visus į Rasos šventę, kuri vyks birželio 21-22d Londone, Еpingo miške.

Rasos šventę ves specialiai iš Lietuvos atvykęs svečias, Kelmės Romuvos vaidila Valdas Rutkūnas.

Programa:

Renkamės 11:00 val.

Nuo 11:00 iki 18:00 val. vyks pasiruošimas šventei. Galima atvykti ir kiek vėliau, bet visų pajėgos labai reikalingos paruošiant šventės vietą: aukuro statymas; laužo sukrovimas; lauko žolyčių rinkimas, vainikėlių ir žolių girlendų pynimas; vartų statymas, puošimas ir iškėlimas; ratų paruošimas. Pasiruošimas yra neatsiejama šventės dalis. Talka tai savotiška apeiga, kurios metu mėgausimės sutartinėmis ir liaudies dainomis.

20:00val. šventės pradžia.

Dainuosime ir suksime ratelius; kupoliausime; įkursime aukurą; pagerbsime Ugnį, Žemę, Saulę, Mėnulį, Perkūną ir protėvius; mėgausimės vaišėmis; palydėsime Saulę; paimsime ugnies iš degančio aukuro ir užkursime laužą; šoksime ir žaisime žaidimus; merginos mėtys vainikėlius ant Kupolės; ieškosime paparčio žiedo; leisime vainikėlius į upeliuką; paleisime degantį saulės ratą, naktį tęsime smagiais šokiais; su dainomis pasitiksime tekančią Saulę ir nusiprausime ryto rasoje.

Ateikite pasipuošę tautiniais rūbais (jei turite).
Į šventę atsineškite vaišių bendram stalui, muzikos instrumentų (kokių turite), na ir viską ko jums prireiktų važiuojant į gamtą su nakvyne.
Norintys galėsite pasistatyti palapines .
Renginys nekomercinis, pinigų už šventę nerinksime, tačiau “Debden House“ (Epingo miško stovyklavietės valdžia) ima 7.5 svarų mokestį nuo kiekvieno žmogaus už naudojimąsi stovyklaviete. Vaikams taikomos nuolaidos. Daugiau informacijos rasite čia: http://www.debdenhouse.com/Campsite/CampingPrices.html

Kaip nuvykti iki stovyklavietės:
Metro galite važiuoti “Central Line“ raudona linija į Epingą, išlipkite “Debden“ stotelėje. Ten yra taksi, kuri specialiai vežioja nuo metro iki stovyklavietės. Kelionė taksi užtruks 5-10 minučių, jus nuveš už 3-4 svarus.

Ši šventė bus linksma ir be svaiginančių gėrimų, todėl rekomenduojame juos palikti namuose.

Išsamiau apie šventės papročius galite sužinoti čia: http://zpasaulis.lt/index.php?id=694
P.S. Stovyklavietė didelė, padalinta į 7 laukus, kad nepasiklystumėte praneškite apie dalyvavimą ir palikite tel. numerį, galėsime jums paskambinti ir patikslinti kur atvykti arba pasitikti.

Labai jūsų laukiame. Anglijos lietuvių Romuva

romuva@london.com [07870341042]

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.