1

Vilniuje sutikti jaunieji čempionai

liepos 11, 2011 Sportas

Vilniuje pirmadienį sutikti Pasaulio vaikinų krepšinio čempionato nugalėtojai, vakar Rygoje laimėję aukso medalius.

Pirmasis sustojimas Lietuvoje rinktinės laukė prie Vilniaus miesto riboženklio, kur krepšininkus pasitiko palaikymo grupės šokėjos ir žurnalistai.

© Romāns Kokšarovs (BFL) nuotr.

Pirmasis iš autobuso parodyti čempionų taurės išlipo rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis, kuris prisipažino, jog sunku apibūdinti jausmą, kuris yra širdyje.

„Neįtikėtiną atmosferą turėjome Rygoje, žaidėme ne už atlygį, o už galimybę atstovauti savo šaliai, iš patriotizmo. Džiaugiamės ta galimybę. Fanų džiaugsmas atperka visą mūsų triūsą“, – sakė treneris.

Krepšininkai iš autobuso išlipo su dainomis, kažkuris vaikinų pradėjo kartoji „youtube.com“ amerikiečių išgarsėjusią dainą apie Žydrūną Ilgauską. „Zidrunas Ilgauskas, Zidrunas Ilgauskas“, – su akcentu niūniavo krepšininkai, besifotografuojant prie riboženklio, kuris sveikino Pasaulio čempionus.

Kiek pavargęs po kelionės autobusu atrodęs Jonas Valančiūnas teigė, jog nuotaikos – tiesiog „super“. „Kelionė tikrai neprailgo, – šypsojosi rinktinės kapitonas. – Labai geras autobusas, po tokios pergalės autobusuose nesijaučia nepatogumai. Esu patenkintas viskuo“.

© Gedimino Bartuškos nuotr.

Pasitiko tūkstančiai vilniečių

Nuo Seimo rūmų atviru autobusu sostinės gatvėmis krepšininkai atvažiavo į Rotušės aikštę, kur jų laukė minia gerbėjų. Krepšininkų autobusą lydėjo policijos pareigūnai.

„Labai džiuogiuosi pagaliau sugrįžęs į Lietuvą. Gatvės išpuoštos, visi laukia – geras jausmas. Savo pergale turbūt patikėjome tik prie penkias minutes. Geriausia švęsti su visa Lietuva“, – sakė Lietuvos jaunimo rinktinės kapitonas J.Valančiūnas.

Kartu su krepšininkais autobusu vyko ir orkestras. J.Valančiūnas prisijungė prie muzikantų ir emocingai grojo lėkštėmis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasveikino pasaulio čempionus ir linkėjo, kad ir toliau krepšininkai skintų įspūdingas pergales čempionatuose.

„Tikuosi, kad ši pergalė bus užkrečiamas pavyzdys ir kitoms rinktinėms“, – juokdamasi kalbėjo D.Grybauskaitė.

Prezidentė ąžuolo lapų vaikiną uždėjo naudingiausiam čempionato žaidėjui ir rinktinės kapitonui J.Valančiūnui.

Lietuvos jaunimo rinktinę pasveikino ir Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/lt/thumb/3/34/Klaipeda_logo.jpg/220px-Klaipeda_logo.jpg

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Atsiliepimai (1)

 

  1. Baltigerdas parašė:

    Taip, išties – stebint finalines rungtynes su serbais, išvydome Didžiojo krepšinio aikštelėje veržlų ir kovingą Lietuvos rinktinės Jaunimą, kuris suteikė aistringiesiems sirgaliams ir krepšinio gerbėjams įspūdingų kovos akimirkų! Galėjome įsitikinti mūsų Devyniolikmečių ryškiai bręstančiu vyriškumu, kuriuo net neteko nė minutei suabejoti! Auga puiki LIETUVOS KREPŠINIO KARTA! VALIO – VYRAMS, – TIKRIEMS VYRAMS!!!

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.