1

„Kaimo akademija“, rugpjūčio 21 d.

rugpjūčio 19, 2011 Kaimas, TV

Kaimo akademija

TV šou.  Šviečiamoji laida kaimui.
Laidos šūkis atspindi vienos dalies auditorijos – pažangių žemdirbių, kaimo bendruomenių, valstybinių, kontroliuojančių, konsultuojančių ir mokslo institucijų, paslaugas ir technologijas teikiančių įmonių – galimybę pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi, sėkmės istorijomis, įgytomis kompetencijomis su kita auditorijos dalimi – neturinčiais patirties, bet norinčiais mokytis ir tobulėti kaimo žmonėmis. Laidos kūrėjai sieks gerąją patirtį ir praktinius pavyzdžius pateikti plačiai Lietuvos televizijos žiūrovų auditorijai.

Laidos „Kaimo akademija“ autoriai ir vedėjai – ilgametę patirtį žemės ūkio specializacijoje turintys ir gerai žinomi kaimo visuomenei žurnalistai Laima Pilipavičienė ir Arvydas Urba.
http://www.tv.lt/data/imported_images/templ_photo_1396.jpg

Vaid: Vedėjai Laima Pilipavičienė ir Arvydas Urba.

rugpjūčio 21 d. laidoje grūdų džiovinimas ir sandėliavimas – aktuali problema daugeliui ūkininkų, tačiau sumanūs žemdirbiai randa išeitį. Sumanūs ūkininkai jonaviškis Jonas Chaladauskas ir broliai Gikniai iš Kėdainių r. patys susikonstravo džiovyklas ir grūdus džiovinasi maždaug 20 kartų pigiau nei pramoniniuose elevatoriuose.

Neatitrūkdami nuo javapjūtės žemdirbiai jau kimba ir į žiemkenčių sėjos darbus. Šios savaitės pradžioje pirmoji žieminių rapsų sėkla į vagas išbiro Lukšių žemės ūkio bendrovėje.

Paskutinieji elevatoriaus paleidimo darbai vyksta Pasvalio ir Šakių rajonuose. Čia per vasarą iškilo naujos po 8 000 t talpos grūdų saugyklos. Neturintiems saugyklų ūkininkams šalia tuoj pradėsiantys veikti elevatoriai bus labai patogu.

Vienas svarbiausių ekologinės gyvulininkystės principų – gyvuliai turi būti laikomi kuo natūralesnėse sąlygose ir tenkinti visus natūralius gyvybinius poreikius. Lina Drazdauskienė net neįsivaizduoja, kad gali būti kitaip. O kad jos avims smagiau būtų namo risnoti, dar ir dūdele joms pagroja.

„Kaimo akademija“ – sekmadienį 8.30 val. per Lietuvos televiziją.

kaimoakademija.lt

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Atsiliepimai (1)

 

  1. Romukas parašė:

    pagarba jums arėjams. Arba tiksliau arijams.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.