0

APUOLĖ – senovės genčių karybos ir amatų festivalis

rugpjūčio 23, 2011 Amatai, KARYBA, Renginiai

Skuodo rajone Apuolės kaimo piliakalnyje vykta unikali šventė -Baltijos jūros regiono senovės genčių karybos ir amatų festivalis, skirtas paminėti didingam kuršių ir vikingų mūšiui.

Apuolė – pati pirmoji Lietuvos vietovė paminėta pasaulio metraščiuose (IX a.) Nepaprasto grožio gamtos kampelyje stūkso didingas piliakalnis, menantis kadaise čia gyvenusius kuršius ir užpuolikus vikingus.


Jau aštuonetą metų iš eilės šioje vaizdingoje vietoje vyksta festivalis, nukeliantis mus į senuosius vikingų ir kuršių laikus. Dalyvauja gausus būrys karių ir viduramžių amatininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Čekijos ir t. t. Per dvi festivalio dienas būna pristatomi IX a. kuršių ir vikingų amatai, buitis, gyvensena, kovos. Vyksta kuršių – vikingų kariuomenių susirėmimai, įvairūs turnyrai, senoviniai žaidimai, lankininkų rungtynės (kiekvienas gali pašaudyti lanku, pamėtyti į taikinį senovinį kirvį ar ietį). Nuolatos koncertuoja archajinio folkloro grupės.

KVIEČIAME VISUS aktyviai pailsėti nuostabiame gamtos ir istorijos kampelyje, jūs ir jūsų vaikai galėsite susipažinti ir pajusti mūsų istoriją tiesiogiai.

fotografija iš svetainės efoto.lt autorius ziemke

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.