0

Norėdami pasilikti ES užsieniečiai rezga pinkles lietuvaitėms

rugsėjo 10, 2011 Lietuvos aktualijos

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba (Vilniaus migracijos valdyba) įspėja Lietuvos moteris ir merginas būti atsargesnes renkantis gyvenimo partnerį – kitataučių meilės prisipažinimai gali būti apsimestiniai.


Užsieniečių, dažniau – trečiųjų šalių piliečių, norinčių apsigyventi Lietuvoje, padaugėjo šaliai tapus Europos Sąjungos nare. Viena iš galimybių įsitvirtinti šalyje – santuoka su Lietuvos Respublikos piliečiu. Šeimos susijungimo pagrindu gavę leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, trečiųjų šalių piliečiai įgyja teisę nevaržomai judėti visoje Europos Sąjungoje.

Vilniaus migracijos valdybos pareigūnai, domėdamiesi Lietuvos Respublikos ir užsienio valstybių piliečių  šeimomis, pastebėjo naujas tokių santuokų sudarymo aplinkybes – daugėja atvejų, kai moterys ir merginos artimus santykius su kitataučiais užmezga skubotai, neįsitikinusios vyrų rodomo dėmesio ir jausmų tikrumu. Užsieniečiai, pasinaudodami jaunų moterų patiklumu, sudaro su jomis santuokas ir lieka gyventi Lietuvoje. Suvokusios apgaulę, moterys ir merginos siekia atsiriboti nuo tokio asmens, deja, pavėluotai – tikslą įsitvirtinti Lietuvoje turintys asmenys prieš moteris ir jų artimuosius imasi psichologinio smurto ar teroro. Bijodamos dar labiau nukentėti, moterys kreipiasi į teisėsaugos institucijas, prašydamos apsaugoti jas nuo brutaliai besielgiančių užsieniečių sutuoktinių.

Prašymų padėti, neišduoti vaiko asmens dokumentų esant tik vienam iš tėvų, sulaukia ir Vilniaus migracijos valdybos viršininkas Gintaras Bagužis.

„Galiu tik įsivaizduoti, ką tenka išgyventi moterims, patekusioms į tokias pinkles, – sako G.Bagužis. – Domiuosi tokiais atvejais ir stebiuosi lietuvių moterų naivumu, kiek galėdamas stengiuosi padėti nepalankiai joms susiklosčiusiose situacijose. Tačiau kartais ir geriausių norų vedami negalime padėti į užsieniečių pinkles patekusioms lietuvaitėms – Lietuvoje gyvenantys kitataučiai išmano įstatymus ir, esant reikalui, išmintingai jais pasinaudoja.“

http://www.skaitykit.lt/wp-content/uploads/2010/09/15min_lt.jpg

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.