0

BALTŲ VIENYBĖS DIENA ANT GIRNIKŲ KALNO

rugsėjo 22, 2011 Renginiai

2011 m. rugsėjo 22 d. kviečiame ant Girnikų kalno švęsti BALTŲ VIENYBĖS DIENOS ir RUDENS LYGIADIENIO. Tą dieną, sulygus dienai su naktimi, Lietuvoje, Latvijoje, Lenkijoje, Gudijoje ir kitose baltų gyvenamose ir istorinėse vietose bus uždegtos Baltų vienybės ugnys.

18.30 Renkamės ant Girnikų kalno. Talka: kalno aplinkos tvarkymas, pasiruošimas šventei: šakų rinkimas, malkų ir deglų ruošimas, aukuro sukrovimas. Atvykstant ant kalno atsivežkite po didesnį akmenį (ne mažesnį kaip du kumščiai) aukurui.

19.20 Stebėsime, kaip Lygiadienio Saulė leidžiasi ant Šatrijos kalno.

19.30 Baltų istorijos prisiminimai. Aukuro užkūrimas, kaušo su gira siuntimas ratu skalsos linkint. Rudeninis vertimasis. Dainos, šokiai, suneštinės bendros vaišės kol sutems.

20.40 Laukiame ugnies ženklo nuo Šatrijos. Baltų vienybės ugnies salvė. Sąšauka su kitomis kalvomis.

Atvykstant pageidautina atsivežti: akmenį aukurui, pirštines talkai, vaišių, deglą, žvakę, „skraidantį žibintą“, prožektorių. Apsirenkite pagal oro sąlygas.

Kaip atvykti: Iš Šiaulių reikia važiuoti iki Kurtuvėnų. Kryžkelėje, kur yra rodyklė „Kurtuvėnai 1 km“, sukti į dešinę ir pravažiavus 1,5 km bus rodyklė „Girnikų kalnas“. Pasisukę į kairę už 2 km pamiškėje rasite rodyklę „Girnikų kalnas“. Pasisukę dešinėn, tiesiai miško keliuku kiek paėję užlipsite ant Girnikų kalno. Geriau atvykti nuosavu transportu (dviračiu, automobiliu ir kt.), nes nebus autobuso sugrįžimui.

. (Žiūrėti  žemėlapį)

Laukiame ant kalno.

Organizatoriai:

Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubas “Aukuras” ir asociacija „Kurtuvėnų bendruomenė“

Daugiau teirautis tel.:868612612 (Darius),   info@aukuras.lt, www.aukuras.lt .

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.