0

Savaitgalį Vilniaus centre šurmuliuos Tautų mugė

rugsėjo 24, 2011 Amatai, NAUJIENOS, Renginiai

Lietuvių liaudies buities, amatų ir valgių asociacija rugsėjo 23 – 25 dienomis Vilniaus gyventojus bei svečius kviečia apsilankyti į jau tradiciniu tapusį kasmetinį renginį – Lietuvoje gyvenančių ir bendrą ateitį kuriančių tautų šventę „Tautų mugė“.

Organizatorių nuotr.

Šiemet į sostinėje organizuojamą šventę suvažiuos patys išradingiausi liaudies meistrai, amatininkai, tautodailininkai, kulinarinio paveldo specialistai, šokio ir dainos virtuozai. „Tautų mugė“ lankytojams atskleis įvairių kultūrų savitumą bei nacionalinį charakterį.

Išskirtinis šių metų „Tautų mugės“ akcentas – Duonos šventė. Visas tris dienas garsiausi duonos kepėjai pristatys savo kepinius ir svečius kvies degustuoti ką tik iškeptos duonos, pyragų, riestainių ir kitų gardėsių.

Visiems duonos kepėjams bus įteiktas specialus šventės ženklas, o kompetentinga gurmanų ir žiūrovų komisija rinks pačius skaniausius duonos – pyragų gaminius.

Į mugę kviečiami patys aktyviausi Lietuvoje gyvenančių tautų kulinarinio paveldo meistrai, senasias tradicijas puoselėjantys duonos kepėjai.

Jie pasidalins savo patirtimi, pristatys visiems, susirinkusiems miestelėnams ir miesto svečiams išskirtines, tik jiems būdingas tautines ir regionines duonytės kepimo tradicijas, papasakos receptūrų subtilybes – pasakoja „Tautų mugės“ organizatorius Vytenis Urba.

Šviežios duonos aromatas, receptūrų ir skonių įvairovė nepaliks abejingo nei vieno „Tautų mugės“ svečio. Be Duonos šventės, „Tautų mugėje“ taip pat vyks muzikiniai pasirodymai, įvairios pramogos ir skambės šventinis šurmulys.

Lietuvoje gyvena 115 tautybių žmonių, tačiau tik nedaugelis iš jų turi savo tautines bendrijas, gyvena aktyvų visuomeninį gyvenimą ir ne visiems yra žinomos jų buities tradicijos, papročiai, amatai bei nacionalinaiai valgiai. Kviečiame apsilankyti „Tautų mugėje“ ir apie įvairiausias tautas sužinoti daugiau.

alfa.lt

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.