0

Vyriausia šiaulietė švenčia 109-ąjį gimtadienį

spalio 19, 2011 NAUJIENOS, Šeima, Sveika gyvensena

Jevgenijus Bardauskas//

Seniausiai Šiaulių gyventojai sukako 109-eri metai. Senolė sako, kad jos ilgaamžiškumo paslaptis – teigiamas požiūris į gyvenimą.

Vyriausia šiaulietė švenčia 109-ąjį gimtadienį

O pati geriausia dovana gimtadienio proga jai yra pinigai, praneša LTV Naujienų tarnyba.

Seniausia šiaulietė svečius pasitinka su šypsena. Nors jau keletą metų nemato ir prastokai girdi, tačiau kiekvieną dieną klausosi Lietuvos radijo žinių ir domisi ne tik šalies, bet ir pasaulio įvykiais.

1902 metais spalio 15 dieną gimusi senolė buvo vyriausia dukra šeimoje, tačiau tekėti neskubėjo ir jaunikį rinkosi labai ilgai.

Vyrą palaidojo prieš keturis dešimtmečius, bet iki šiol apie jį išsaugojusi gražiausius prisiminimus.

„Gerai gyvenome. Nesipykome, nesibarėm, dirbom abudu, ėjom, tvarkėmės, ką reikia. Gerai gyvenom“, – sako seniausia Šiaulių gyventoja Emilija Krištopaitienė.

Senolė sako, kad jos ilgaamžiškumo paslaptis – teigiamas požiūris į gyvenimą ir pomėgis skaniai pavalgyti. Nemėgsta tik košės ir žuvies.

109-erių metų proga šiaulietė gavo nemažai dovanų, tačiau, anot jos artimųjų, geriausia dovana senolei yra pinigai.

Močiutę supa gausus būrys artimųjų – 3 dukros, 7 anūkai, 15 proanūkių ir du proproanūkiai. Tačiau ji su visais randa bendrą kalbą, o kai reikia ir pabara.

„Kada reikia daržus imti, tai mano dukra sako, kad jau nuiimti, o aš pasakau, kad nenuimti, nesusitariam, tada, oi, koks skandalas“, – pasakoja senolės dukra Valerija Vasauskienė.

Gyventojų registro tarnybos duomenimis, Lietuvoje yra 429 žmonės, sulaukę šimto ir daugiau metų. Seniausia šalies moteris gyvena Šalčininkų rajone – jai 119 metų, o vyriausio vyro titulu gali didžiuotis marijampolietis, kuris šiemet atšventė 113-ąjį gimtadienį.
LTV naujienų tarnyba

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.