0

ŽALGIRIUI – 600. Istoriniai mūšiai Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės raštijoje

lapkričio 22, 2010 Istorija, Renginiai

LIETUVIŲ LITERATŪROS IR TAUTOSAKOS INSTITUTAS
VILNIAUS UNIVERSITETAS

Tarptautinė konferencija ŽALGIRIUI – 600. ISTORINIAI MŪŠIAI LIETUVOS DIDŽIOSIOS KUNIGAIKŠTYSTĖS RAŠTIJOJE. VIII JURGIO LEBEDŽIO SKAITYMAI

Istorinio Žalgirio mūšio inscenizacija, vykusi istoriniame Griunvaldo lauke netoli Lenkijos Olštyneko miesto. 2009-07-18 Fotostudijos „Geri kadrai“ fotografo Donato Babensko nuotr.

Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas (Senosios literatūros skyrius) maloniai kviečia dalyvauti konferencijoje ŽALGIRIUI – 600. Istoriniai mūšiai Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės raštijoje. Tai tarptautinis mokslinis renginys, skirtas paminėti 600-ąsias Žalgirio mūšio metines. Šio jubiliejaus proga Lietuvos ir užsienio mokslininkai kviečiami įvairiais aspektais aptarti ne vien Žalgirio mūšio aprašymų istorinę tradiciją, bet ir pristatyti batalinės tematikos senojoje Lietuvos raštijoje tyrimus, aptarti karo veiksmų, mūšių bei pergalių vaizdavimo, propagandos, recepcijos visuomenės sąmonėje, istoriografijoje, reikšmės tautinei ir valstybinei savimonei ir kitas susijusias problemas.

Laikas: 2010 m. lapkričio 25–26 d.

Vieta: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, Antakalnio g. 6, Vilnius

Dalyvio mokesčio nėra. Užsienio svečiams konferencijos rengėjai apmoka apgyvendinimo išlaidas; kelionės išlaidas numatoma kompensuoti atsižvelgiant į finansines galimybes. Pranešimo trukmė: 15–20 min. Konferencijos kalbos: lietuvių, anglų, lenkų, rusų. Numatomas sinchroninis pranešimų vertimas iš lenkų į lietuvių k. ir iš lietuvių į lenkų k. Iliustracinė medžiaga parengiama demonstravimui per skaitmeninį vaizdo projektorių (atsižvelgiant į poreikius, galimos ir kitos priemonės).Straipsnius pranešimų tema numatoma spausdinti mokslo leidinyje Senoji Lietuvos literatūra, 31 kn. Konferenciją remia: Lietuvos kultūros rėmimo fondas ir Lietuvos mokslo taryba. Norintieji dalyvauti prašomi užpildytą dalyvio anketą ir pranešimo tezes (apie 1000–1200 spaudos ženklų) atsiųsti iki š. m. rugsėjo 15 d. vienu iš nurodytų adresų: Mintautas Čiurinskas mintautas.сiurinskas@flf.vu.lt, Kęstutis Gudmantas gudmantas@yahoo.com.

© 2010, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.