0

Mirę daktarai nemeluoja(2)

gruodžio 15, 2011 MEDICINA

Tęsinys (2)//

Išversta iš paskaitos fonogramos, laikantis autoriaus leksikos 1998Daktaras Joel D.Wallach.

1. Skrandžio opa. Ar kas girdėjote, kad skrandžio žaizdos priežastimi yra stresas? Bet jau prieš 50 metų mes veterinarijoje žinojome, kad kiaulėms skrandžio žaizdas sukelia bakterijos.

Negalėjome sau leisti daryti brangias kiaulės pilvo operacijas, o jei ir būtume galėję, tokia kiauliena būtų kainavusi 500 dolerių už kilogramą. Bet veterinarai žino, kad yra toks mineralas, vadinamas bismutu, kuris apsaugo nuo skrandžio žaizdų ir net išgydo jas be jokio chirurginio įsikišimo. Mes gydėme savo gyvulius bismutu, kitais mineralais ir tetraciklinu, ir toks gydymas kainavo apie 5 dolerius vienam gyvuliui. Tik 1994m. Amerikos nacionalinis sveikatos institutas padarė pranešimą, kad skrandžio žaizdas sukelia bakterijos, o ne stresai, ir kad jas „galima išgydyti derinant mineralą bismutą su tetraciklinu“. Tie, kurie nežino, kas yra bismutas, turėtų užeiti į pirmą pasitaikiusią vaistinę ir nusipirkti už 3 dolerius buteliuką su rožinės spalvos turiniu, pavadintu „Pepto-bismor“. Taigi, vienas arbatinis šaukštelis per dieną – ir galima išgydyti žaizdas. Jūs vėl turite pasirinkimą: arba išsigydyti už 5 dolerius, arba leisti, kad jus supjaustytų. Rinkitės.

2. Vėžys. 1993m. Rugsėjo mėn. Bostono medicinos mokyklos nacionalinis onkologijos institutas paskelbė, kad stebint sergančius vėžiu ligonius nustatyta priešvėžinę dieta. Tyrimai buvo atliekami Kinijoje, kur, Henon provincijoje, buvo užregistruotas pats didžiausias sergamumas vėžiu. 5 metus buvo tiriami 29000 žmonių. Jiems buvo duodama dvigubai didesnė nei rekomenduojama dienos vitaminų ir mineralų norma. T.y., jei rekomenduojama dienos vitamino C norma yra 60mg, tai jie gaudavo 120mg per dieną. Dviem Nobelio premijom apdovanotas gydytojas Lynus Pauling kalbėjo, kad jeigu norite apsisaugoti nuo vėžio vitamino C pagalba, jūs turite naudoti jo po 10000mg per dieną. Štai jums rezultatas – gydytojai, kurie su juo ginčijosi, jau iškeliavo iš šio pasaulio. O Lynus Pauling gyvena sau sveikas. Jam 94metai, dirba jis po 14 valandų per dieną, po 7 dienas per savaitę, gyvena rančoje Kalifornijoje ir dėsto Kalifornijos universitete. Tik jūs galite pasirinkti: klausyti mirusių daktarų patarimų ar laikytis daktaro Pauling nuomonės. Taigi, visiškai normalu vartoti dvigubą rekomenduojamą vitamino C normą – dvigubą vitamino A, cinko, o taip pat riboflaviną, molibdeną ir pan. Ir dar viena labai naudinga grupė. Jos sudėtyje vitaminas E, beta-karotinas ir mineralas selenas. Šiuos tris komponentus reikėtų vartoti kasdien dvigubą rekomenduojamą normą. Ir jei jūs turėsite bent 0.5% naudos – tai jau gerai. Henon provincijoje, kur daugiausia buvo sergančių skrandžio ir žarnyno vėžiu, išgyveno 21% žmonių, – tai yra išgyveno 21 žmogus iš 100 pasmerktūjų. O jūsų gydytojas turėjo jums atsiųsti apie tai informaciją. Jei jis nenorėjo pats imtis atsakomybės už jūsų sveikatą, tai galėjo bent informuoti jus, kad jūs pats galėtumėt pasirinkti. Štai kodėl tokį gydytojų požiūrį į pacientą aš laikau paprasčiausiai juokingu, o iš kitos pusės tai dar vienas jų abejingumo įrodymas.

3. Artritas. 1993m. rugsėjį, Harvardo medicinos mokykloje buvo gydomi ligoniai, iššokusiomis dėl artrito gyslomis. Juos gydė vištų proteinu. Buvo atrenkami ligoniai, kuriuos gydant nuo artrito medikamentais, jų sveikata negerėjo. Tiems ligoniams leido aspirino, mezotriksido, prednizolono, kortizono injekcijas, taikė įvairius fizioterapijos metodus. Liko vienintelė žinoma galimybė- venų keitimo operacijos. Daktarai sumanė atlikti eksperimentą, kuriam atsirado 29 savanoriai, jiems – visos medicinos galimybės buvo išsekusios, tačiau sveikatos pagerėjimo nesulaukta. Juos gydėme sekančiai: kas rytą duodavome arbatinį šaukštelį su kaupu susmulkintų vištos kremzlių, išmaišytų sultyse. Po 10 dienų visi skausmingi uždegimai praėjo, po 30 dienų jie jau galėjo vaikščioti, o po trijų mėnesių kraujagyslių funkcijos visiškai atsistatė. Juokingiausia šios istorijos dalis susijusi su gydytojo, dalyvavusio šiame tyrime pasisakymu. Jis paskelbė vištos kremzlę vaistais, kadangi jeigu kažkas padeda išgydyti ligą, reiškia tai reikia vadinti vaistais ir išdavinėti žmonėms pagal receptus vaistinėse, už pinigus. Na, o jei jūs miestietis ir nenorite turėti reikalų su vištos kremzlėmis – nusipirkite vaistinėje Knox’o želatinos, kurią gerai žino moterys. Jos naudoja šią želatiną nagų ir plaukų stiprinimui. Pagrindinis komponentas yra karvių kremzlės ir kaulai, kurie gerai stiprina mūsų kremzles ir kaulus. Ir jeigu jūs naudosite ją su koloidiniais mineralais – tai kitame mūsų susitikime jūs jau būsit užmiršę apie savo artritą.

4. Ar ką nors girdėjote apie Alzhaimerio ligą? Dabar apie ją žino visi, o anksčiau Alzhaimerio ligos paprasčiausiai nebuvo. Dabar tai viena iš labiausiai paplitusių nelaimių, pažeidžianti kas antrą žmogų, sulaukusį 70 metų. Gana bauginantys duomenys. O kaip nustatyti ir išgydyti Alzhaimerio ligą gyvuliams, ankstyvoje jos stadijoje? Kokius nuostolius patirtų ferma, jeigu kiaulės neatsimintų, ko jos atėjo prie lovio? Todėl jau prieš 50 metų mes pradėjome studijuoti kaip apsaugoti ir išgydyti gyvulius nuo šios ligos ankstyvoje jos stadijoje. Ir darėme tai sėkmingai su didelėmis vitamino E dozėmis. Jūs turėjote gauti laišką nuo savo gydytojo 1992m. birželio mėnesį, nes rimta Kalifornijos universiteto mokslinio tyrimo mokykla padarė pranešimą, kad vitaminas E lėtina atminties praradimą, sergant Alzhaimerio liga. Nuo veterinarijos jie atsiliko 50 metų. Ko gero patikimiau mums butų eiti pas veterinarą.

5. Kam teko turėti nemalonumų su akmenimis inkstuose? Pasakykite, kokio maisto daktaras jums liepė pirmiausiai atsisakyti? Nuo kalcio. Ir jokių pieno produktų, jokių produktų, kurių sudėtyje yra kalcio. Todėl, kad vyravo įsitikinimas, kad „kalcis inkstuose atsiranda iš suvalgomų maisto produktų, kurių sudėtyje yra kalcio“. Iš tikrųjų akmenys mūsų inkstuose susidaro iš mūsų pačių kaulų. Akmenys inkstuose atsiranda būtent tada, kai organizme trūksta kalcio. Žmonės jau prieš tūkstantį metų žinojo, kad norint apsaugoti naminius gyvulius nuo akmenų jų inkstuose, jiems reikia duoti daugiau kalcio, magnio ir boro. Bet galvijų, avių anatomija tokia, kad susirgę ta liga jie paprasčiausiai miršta. Jei akmenys inkstuose atsiranda žmogui, jam lieka tik kenčiant skausmą gailėtis, kad negali numirti. Mes žinome, kaip reikia apsisaugoti nuo šio susirgimo. Jūs turėjote jau 1993 metais gauti nuo savo daktaro laišką, kuriame rašoma apie tai, kad kalcis sumažina akmenų susidarymo inkstuose riziką. Aš jums jau kalbėjau, kad gydytojai gyvena iki 58 metų, o mes su jumis iki 75,5 metų. Grupė žmonių, profesionalų, kurie nurodinėja kaip mums gyventi, įtikinėja nevartoti druskos, kofeino, valgyti ne grietininį sviestą, bet margariną, nedaryti įvairių kitų kvailysčių – miršta sulaukę 58 metų; o žmonės, sulaukę 120-140 metų deda gabalėlį akmens druskos į kiekvieną arbatos puoduką ir geria per dieną po 40 tokių puodukų, valgo sviestą ir… gyvena 120 metų. Tai kuo jūs tikėsite?

6.Aneurizma. Tačiau kai kuriuos iš jų aš labai gerbiu. Tarp jų daktaras Stewart Cartright. Jam buvo 38 metai. Jis buvo šeimos gydytojas. Jis mirė staiga, savo namuose, nuo aneurizmos. Tai susilpnėjusios arterijos išsiplėtimas dėl audinių elastingumo praradimo. 1957 metais mes sužinojome, kad aneurizmos priežastimi yra vario trūkumas organizme. Mes tada stebėjome 250 tūkstančių kalakučių, kurioms davėme specialų maistą, turintį 90 įvairių maisto medžiagų. Per pirmas 13 savaičių numirė lygiai pusė kalakučių. Išskrodę nustatėme, kad jos mirė nuo aneurizmos. Padidinę dvigubai vario kiekį racione, fermeriai išaugino visas likusias kalakutes, ir nė viena daugiau nekrito nuo aneurizmos. Šitas eksperimentas buvo pakartotas su daugeliu kitų gyvūnų, ir mes padarėme išvadą, kad būtent vario trūkumas yra pagrindinė aneurizmos priežastis. Taip pat buvo nustatyta daugybė ligų, kurios išsivysto dėl vario trūkumo:

– ankstyvas žilimas – pirmas požymis, kad jums trūksta vario;

– sumažėja audinių elastingumas, oda raukšlėjasi, susidaro ratilai po akimis, raukšlės ant veido ir jūs darotės panašus į džiovintą slyvą;

– venų išsiplėtimas, kurio priežastis – sumažėjęs audinių elastingumas. Ir visas jūsų kūnas pradeda sudribti: ant rankų, krūtinės, pilvo, ant skruostų sudrimba oda – jūs puolate darytis plastines operacijas. Tačiau žymiai pigiau būtų jei jūs vartotumėte koloidinius mineralus arba šiek tiek vario. Daktaras Cartright turėjo mokslinį laipsnį, bet jo šlapimas buvo pigus, ir jis mirė nuo ligos, nuo kurios nemiršta kalakutės. O dabar aš supažindinsiu jus su jo kolega – daktaru Martin Carter. Jis padarė tą patį – mirė sulaukęs 57 metų. Gydytoju jis tapo Harvardo universitete, Jeilyje apsigynė medicinos daktaro laipsnį. Po skrodimo išaiškėjo jo mirties priežastis – aortos Aneurizma, tokia buvo daktarų išvada. Jis numirė dėl vario trūkumo organizme, jo šlapimas irgi nebuvo brangus. Kitas pavyzdys. Pakankamai žymi Detroito advokatė Ellen Alter mirė 44 metų. Ji lankė vieną madingiausių sporto klubų, kuriuose moterys nori nebrangiai įsigyti „plieninius“ kaulus. Ji taip pat mirė nuo aneurizmos. Skrodimo metu pastebėti paralyžiaus ir kraujo išsiliejimo simptomai. To priežastis taip pat vario trūkumas. Jos šlapimas taip pat nebuvo „brangus“.

7. Infarktas. Ar kas nors, iš čia esančių, girdėjote apie Stewart Berger? Jis parašė penkias triukšmingas knygas apie sveikatą, dietą, mitybą; jis gavo medicinos magistro laipsnį Tuft’o medicinos mokykloje, kuri yra vienas iš didžiausių medicinos autoritetų. Jo knygose pateikiamos dietos, padedančios numesti svorį. Jis rašė šias savo knygas dvidešimtmetėms ir jaunesnėms, o pats numirė būdamas 40 metų. Ar jūs norite sekti šio žmogaus pavyzdžiu ir dietomis? Jis mirė nuo miokardo infarkto, kurio priežastis seleno trūkumas. Kai kurie fermeriai paprasčiausiai nueina į parduotuvę kur parduodami pašarai ir nusiperka seleno ampulių ar tablečių gyvuliams, kad apsaugotų juos nuo šios ligos. Vyrukas, kuris parašė 5 knygas apie maisto produktus, mirė 40 metų dėl seleno stokos savo maiste. Jo šlapimas irgi nebuvo „brangus“. Patikėkite, jūs galite pakankamai apsisaugoti nuo infarkto už 10 centų per dieną; ir jeigu mes nevartojame kasdien už 10 centų seleno, norėdami apsaugoti savo gyvybę – mes prasčiausiai beviltiški kvailiai. Kita moteris – Gail Clark. Ji buvo Sant-Luis apygardos vyriausia kardiologė. Ji sulaukė 48 metų. Jūs turbūt atspėsite nuo ko ji mirė?- Taip, nuo infarkto.

8. Liguistas potraukis. Jūss tikriausiai esate matę, kaip karvės, kurios su pienu praranda labai daug kalcio, graužia akmenis, kalkakmenius, kaulus… Geras fermeris žino, kad būtina jos racioną papildyti mineralais. Priešingu atveju tokios karvės gali sugraužti ir visą daržinę… Toks fenomenas gana dažnai pastebimas ir tarp žmonių. Nėščios moterys gana dažnai nori ko nors neįprasto. Tai būna dėl to, kad augantis vaisius paima iš organizmo labai daug mineralų.

9.Senatvinės dėmės. Pažiūrėkite į savo veidą ir rankas. Jei pastebėsite rožines dėmes, žinokite – tai seleno trūkumo požymis. Pavartokite 4-6 mėnesius koloidinį seleną ir dėmelės dings. Kai jų neliks ant veido, jos taip pat išnyks ir nuo vidaus organų: smegenų, širdies, kepenų, inkstų. Per pusmetį jums pavyks pasukti šį procesą tinkama linkme, nelaukiant kol ištiks infarktas.

10. Diabetas. Tikriausiai jums teko sutikti žmonių, puolančių prie saldumynų. Chromo ir vanadžio trūkumas iššaukia cukraus kiekio kraujyje sumažėjimą. Jei nekreipsime dėmesio, išsivystys visiems žinomas cukrinis diabetas.

11. Nuplikimas ir

12. Kurtumas. Alavo trūkumas organizme – vyrų plikimo priežastis. Ilgiau užsitęsus šiam alavo trūkumui, žmogus gali apkursti.

13. Boro deficitas. Boras padeda išsaugoti kaulams reikalingą kalcio kiekį ir apsaugoti mus nuo osteoporozės.

14. Hormonai. Boras taip pat dalyvauja moterų organizme gaminantis estrogenui, o jums vaikinai -testosteroną. Esant boro trūkumui moterys smarkiau kenčia menopauzės metu, o vyrams gresia ankstyva impotencija.

15. Uoslės ir skonio praradimas. Pirmas cinko deficito požymis – uoslės ir skonio praradimas. Jums nepatinka anksčiau mėgstamas maistas, nebejaučiate jo skonio.

16. Ilgaamžiškumas. Eksperimentuojant su laboratoriniais gyvūnais paaiškėjo, kad yra mažiausiai septyni retieji elementai, kurie bent dvigubai prailgino, tų gyvūnų gyvenimą. Šių elementų organizmui reikia labai mažais kiekiais. Jie nėra išbandyti su žmogumi, bet aš neketinu laukti 500 metų, kol daktarai tai patvirtins. Jie vis dar ginčijasi dėl vitamino C ir kalcio. Tie retieji mineralai yra lantanas, prazeodimas, neodimas, samaris, europis, jiderbis ir tulis. Matyt tai prasminga, nes jie pavadinti Senajame Testamente minimais miestų vardais.

Laukite tęsinio

webnode.com/

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.