3

Alfonso Eidinto knygos „Antanas Smetona ir jo aplinka“ pristatymas

vasario 2, 2012 Leidiniai

Vasario 8 dieną 17 valandą Signatarų namuose Alfonso Eidinto knygos „Antanas Smetona ir jo aplinka“ pristatymas

Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras

Knygoje apie prezidentą Antaną Smetoną autorius daugiausia dėmesio skiria lietuvių tautos atgimimui ir nepriklausomos Lietuvos valstybės sukūrimui XX amžiuje, jos raidai, ypač žmogiškajam metmeniui. Kas padėjo Antanui Smetonai du kartus būnant Lietuvos prezidentu, su kuo jis artimiausiai dirbo konstruodamas ir diegdamas autoritarinės valdžios modelį? Smetoną visuomet rėmė ištikimi draugai, padėjo jam ir tikėjo juo žmona Sofija.

Maloniai kviečiame į knygos pristatymą, kuriame dalyvaus knygos autorius, Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro atstovai.

Renginys vyks vasario 8 d. 17 val. Signatarų namų salėje, Pilies g. 26, Vilniuje.

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Atsiliepimai (3)

 

  1. Suvalkietis parašė:

    Eidintas jau 1990 parašė knyga apie Gerbiama Antaną Smetoną. Deja. Tai tik pono Eidinto nuomonė. Viską kaire ranka rašė – toks įspūdis.
    Neturėčiau Aleksandro Merkelio monografijos, ir visų kitų apie Prezidentą, o taip pat jo paties rašytų – būčiau tik suklaidintas. Šitos – neskaičiau dar žinoma. Bet naujo nieko ir nesitikiu. Tiek autorius tieka aš kaip skaitytojas jau per seni keisti savo nuomones. Pasiliksim prie savų. Tiksliau – aš prie A. Merkelio.

  2. Vytis parašė:

    Labai bus nuostabu, kad kas detaliai apibūdis ir papasakos „kas ten stilizuotas tarpukario VYTIS (ant knygos)?“. Tai tiek ir žinau: stilizuotas ir tarpukary per Smetonos II atėjimą (jei neklystu). Va įdomu, kodėl prisireikė tą vytį stilizuoti? Kodėl jis joja iš kairės į dešinę (į rytus), o ne atvirkščiai kaip dabar ir t.t.? Gal sulauksiu paaiškinimų, nuorodų ar šaltinių. Ačiū.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.