4

UŽGAVĖNIŲ KAUKIŲ PARODA INTERNETE

vasario 7, 2012 Amatai

Pirmą kartą internete, svetainėje www.amatukraite.lt, pristatoma rankų darbo Užgavėnių kaukių paroda, kuri parengta padedant skulptoriui, Lietuvos tautodailininkų sąjungos nariui Albertui Žulkui.

Šioje parodoje eksponuojamos kaukės, pagamintos iš liepos. Kaukė yra išdrožiama rankomis, apdeginama ugnimi, dengiama beicu, laku, vašku ir kt. Papuošimui naudojama oda, perukai, kailinės kepurės, kailiai,elnio, ožio, stirnos ragai, gintaras ir kitos medžiagos. Eksponuojamos velnio, giltinės, kiaulės, žydų ir kitų populiarių Užgavėnių persirengėlių kaukės. Kai kurias kaukes galima ir nusipirkti.
Dar viena naujiena ieškantiems informacijos apie Užgavėnes – skyrelis „Užgavėnės“. Čia perskaitysite įdomesnius Užgavėnių momentus – žaidimus, prietarus ir pan. Rasite atsakymą, ko reikia pribarstyti sode, kad kitąmet būtų geras obuolių derlius ar kodėl šeimininkas namiškiams kojas likusia šaltiena ištepa… Taip pat sužinosite, kokie yra populiariausi Užgavėnių patiekalai ir kaip juos pasidaryti.
Skirtos kelios minutės pasižvalgymui po svetainę www.amatukraite.lt gali žiemos išvijimo šventę padaryti linksmesne ir įdomesne.

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Atsiliepimai (4)

 

  1. Jonas Vaiškūnas parašė:

    Neistikėjau tokio „viršaičio“ įtūžio. Tik pareiškaius savo nuomonę komentaruose apie straipsnio turinį. Manau tokią teisę turiu. Esu muziejininkas ir parodų ekspozicijas (tame tarpe virtualių) nuo prekystalių (tame tarpe virtualių) skiriu gerai. Tik tiek ir norėjau pastebėti. Asmeninių nuoskaudų nesusijusių su straipsniu niekuomet komentaruose nelieju. Pasisakau tik kalbama tema. Jei turite man prikaupęs asmeninių priekaištų mano el. pašto adresą žinote. Kreipkitės.

    • viršaitis parašė:

      Visų pirma „pone“ emocinis „įtūžis“ yra jūsų komentare su didele panieka tautodailės atstovams. Antra, tai ne straipsnis, o amatų kraitės skelbimas, mūsų neredaguotas, nes nėra ką redaguoti. Trečia, kaip „muziejininkas“ nesate absoliučios teisybės skleidėjas ir dar tokia neprofesionalia ironija menui. Ketvirta, siūlyčiau dažniau apsilankyti muziejuose, gal pamatysite tuos pačius „prekystalius“ ir įvairią liaudies raišką, nors nurodytoje svetainėje tai paroda, o ne kaukių pardavimas. Penkta, jūsų komentaras absoliučiai neprofesionaliai asmeniškas, todėl asmeniškumus galite išsakyti baltai@baltai.lt administracijai. Šešta, kai kvietėme į baltai.lt atidarymą, pasididžiavote, tuo viskas ir pasakyta apie asmeniškumus. Ateičiai, prieš atidarydami baltai.lt svetainę pagalvokite, ar reikalinga jums čia esama medžiaga?

  2. Jonas Vaiškūnas parašė:

    Na ir pasakėte PARODA. Jei čia paroda, tai HIPER MAXIMA irgi paroda. Čia internetinė parduotuvė, o ne paroda. Ir kaukės užgavėnių ne tradicinės. Gaila sugaišto laiko.

    • viršaitis parašė:

      Ponas Vaiškūnai, kai mus prašo ką nors paskelbti, mes nesikabinėjam ir etikečių nekabinam ir padedam amatininkams (kaip suprantu jie jūsų neprašė paskelbti). Be to nepadoru alkas.lt redaktoriui peikti kitų svetaines, kai savoj politinis „bardakas“. Mūsų komentarų apie jūsų svetainę nėra. Jūs tik parodote, kad baltai jums yra tik jūsų supratimas ir jūsų kiemas. O gaila, bendradarbiavimas yra ta kryptis, kur tauta susieina. Kitas neaiškus dalykas, kodėl jūs išvis čia lankotės?
      Stebina romuvos vaidilos statusą turintis žmogus, dergiantis ant tos pačios savos tautos tautodailės darbų ir jų kūrėjų. Tai išdrįskit pasakyti tiems tautodailės menininkams tiesiai į akis, kad jie yra maxsimos lygio menininkai.
      Atsiprašome už jūsų sugaištą laiką ir amatų kraitės tautodailės menininkus, kad neįtikome pono skoniui 🙂

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.