0

Paskaitos Vilniuje ir Šiauliuose vasario 11-12d. šeštadienį ir sekmadienį

vasario 10, 2012 Baltų mokyklos, Dvasinis ugdymas, Švietimas

Baltųjų žynių akademija „Kuronas“ tęsia paskaitas.

Šiauliuose sekanti paskaita  vasario 11d. tema „Žmogaus vertikalieji ir horizontalieji ryšiai tarp matomo ir nematomo“ Praktinis užsiėmimas.


Šiauliuose paskaitos prasidės 10 val. (A lygiui). 11:30 (B,C lygiui) adresu Aušros aleja 15A, Šiauliai YAMAHOS muzikos mokyklos patalpose. norintiems dalyvauti kviečiam registruotis kuronas@baltai.lt arba atvykti tiesiogiai. Žiniomis dalinsis ir mokys L. Baltasis.

Vilniuje sekanti paskaita po praktikumo  abiems grupėms vasario 12 d. sekmadienį, tema „Perkūnyčia-šventų Perkūno žvakių liejimas. Bitės reikšmė baltų tikėjime“ Paskaita apie vieną iš svarbiausių magiškų apsaugos priemonių – Perkūno žvakes, kitaip dar žinomas gromnyčių, graudulinių (neteisingai grabnyčių) atsiradimą, vartojimą dvasiniame lietuvių ugdyme, buitinėje aplinkoje ir apeiginiuose veiksmuose. Apie šios žvakės reikšmę ir dalyvavimą vaiko krikštynose, vestuvėse ir laidotuvėse. Apie vartojimą kalboje. Apie gamybos paslaptis ir praktiką. Bitininkystės ir bičių kulto Egipte sąsajos.

Šį paskaita skiriama pažinčiai su žyniais, kurie senovėje buvo vadinami vaškonimis. Išlietų žvakių krikštijimo demonstracija.

Vilniuje ir Šiauliuose priimami studentai į žynių mokyklos – akademijos “KURONAS”  pirmo kurso paskaitas. Norintys dalyvauti paskaitose Vilniuje ir Šiauliuose, registruojatės kuronas@baltai.lt paštu, Vilniečius informuosime kur atvykti.

Akademijoje numatomos studijos A, B ir C lygiu, suteikiant žynio statusą ir kvalifikacijos laipsnį. Platesnę informaciją ir programą gausite pateikus prašymą stoti į akademiją.

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.