0

Neryje sužymėtas vandens kelias, tikimasi daugiau plaukiojančių laivų

gegužės 16, 2012 Laivyba

Atsirado vilties atgaivinti laivybą Neries upe Vilniuje. Bent jau tokiomis mintimis šiuo metu gyvena laivo „Ryga“ kapitonas Leonas Benetis. Jo teigimu, vandens kelio žymėjimas baigtas, tad Nerimi gali plaukioti visi, kurie bent šiek tiek nutuokia, ką tie ženklai reiškia. Po kelių savaičių tikimasi pradėti ir Neries vagos valymą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr. / Leonas Benetis trykšta optimizmu, kad laivyba Neryje pagaliau atsigaus

Vienu iš Vilniaus simbolių tapusio laivo „Ryga“ kapitonas L.Benetis džiūgauja: po kelerių metų tuščių kalbų pagaliau imtasi realių darbų gaivinant Nerį. „Daugiau nei dvejus metus niekaip negalėjome pajudinti laivybos Neryje. Bet dabar jau baigtas vandens kelio žymėjimas, pastatyti normalūs, tikri ženklai. Kitas etapas – po kelių savaičių bandysime pradėti kai kuriuos valymo darbus, kad galėtų kiti kateriai plaukioti“, – entuziastingai 15min.lt pasakojo L.Benetis.

L.Benetis teigė, kad vandens kelią žymėjo patys laivybą upėje propaguojantys asmenys, tačiau darbus reguliavo, iš dalies finansavo Vidaus vandens kelių direkcija su direktoriumi Gintauto Labanausku priešakyje. „Kiek metų buvo kalbama, bet niekas nejudėjo iš mirties taško… Tai aš susisiekiau su susisiekimo viceministru Arūnu Štaru ir jis, ačiū dievui, labai rimtai į tą klausimą pažiūrėjo. Kaip supratau, labai griežtai pradėjo spręsti, kad nebūtų jokių vilkinimu“, – kalbėjo L.Benetis.

Laivo „Ryga“ kapitonas įsitikinęs: jeigu tokie žingsneliai būtų daromi anksčiau, Neryje knibždėte knibždėtų pačių įvairiausių laivų. Tikimasi, kad laivų padaugės dar šiemet. „Labai noriu iki Verkių malūno išvalyti vagą. Tai bus pirmas žingsnis, tada iki Vingio parko bandysime judėti“, – optimizmo nestokoja L.Benetis.

Vidaus vandenų kelių direkcija dar ankstyvą pavasarį pažadėjo šiemet sutvarkyti Neries upę ir leisti vystyti laivybą 7 kilometrų atkarpoje nuo Karaliaus Mindaugo tilto iki Valakampių.

15min.lt

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.