0

Vaikų ir jaunimo folkloro šventė „Saulytė”

gegužės 25, 2012 Kultūra, Renginiai

Vaikų ir jaunimo projektas „Saulytė” skirtas  Vilniaus miesto vaikams ir jaunimui. Tai tęstinis projektas. Vilniaus etninės kultūros centras projektą „Saulytė” organizuoja jau nuo 1991 metų. „Saulytė” per 16 metų gyvavimo laikotarpį kito, buvo keičiamos pagrindinės projekto idėjos (šventė, festivalis, stovykla, edukacinis projektas), tačiau pagrindinis bruožas – skatinti vaikus ir jaunimą domėtis etnine kultūra, įtraukti kuo daugiau vaikų ir jaunuolių – išliko iki šios dienos.

Pagrindinis projekto vykdytojų siekis – išlaikyti vienintelę vaikų ir jaunimo folkloro šventę Vilniaus mieste.

Pagrindinis projekto tikslas – ugdyti jaunosios kartos tautinę savimonę skatinant moksleivių saviraišką per kūrybą, domėjimąsi savo tautos etninės kultūros paveldu.
Vaikų ir jaunimo folkloro šventę Vilniuje kasmet aplanko per 200 dalyvių – vaikų ir jaunimo folkloro ansambliai iš visų Lietuvos regionų, taip pat ir svečiai iš užsienio šalių. Renginyje laukiama ne tik šokančių ir dainuojančių vaikų, bet kviečiami ir jaunieji fotografai, fiksuojantys Lietuvos regionų kultūros dvasinio ir materialinio paveldo reiškinius regionuose, taip pat laukiami vaikų ir jaunimo teatro studijų dalyviai. Šventės metu organizuojamos foto darbų parodos, piešinių konkursai, žaidimai ir atrakcijos vaikams, teatro studijų pasirodymai, vaikų ir jaunimo folkloro grupių koncertai, vakaronės.

Išsamesnę informaciją apie šventės programą suteiks vyr. koordinatorė Loreta Šarkaitė tel. 8 5 262 7737; loreta@etno.lt .

Visus kūrybingus vaikus ir jaunuolius kviečiame registruotis į SAULYTĖS KERMOŠIŲ!
Kermošiaus organizavimo klausimais konsultuotis su vyr. koordinatore Vilma Žukauskiene 8 5 212 2593; vilma@etno.lt


etno.lt

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.