0

Nelaimės Prie Kauno pilies eržilas 16-metei nukando dalį ausies

gegužės 21, 2012 NAUJIENOS, Nelaimės

Nerijus Povilaitis//

Baigiantis visą savaitę Kaune šurmuliavusiems miesto dienų renginiams sekmadienį įvyko nelaimė. Prie Kauno pilies senovės istorijos entuziastų klubui priklausantis eržilas 16-metei paauglei nukando dalį ausies.

Nelaimė įvyko sekmadienį, kai 16-metė panoro iš arti apžiūrėti pasirodymo laukusį eržilą. M. Patašius

Pasak policijos pareigūnų, nelaimė Kauno pilies pašonėje įvyko apie 17 val. 20 min., kai lomoje vyko senovės baltų atkuriamosios istorijos klubo „Sūduvos tauras“ renginys, skirtas 1362 metų pilies gynėjams.

Senovės istorijos mylėtojai dainavo senąsias dainas, vyko istorinio mūšio inscenizacija. Nelaimė nutiko kariams išsirikiavus ir kartu su žirgais laukiant pasirodymo pradžios.

„Mūsų žirgai buvo prižiūrimi, jie nebuvo palikti vieni. Tačiau žmonės, nors ir perspėti, kad eiti prie eržilų nėra labai saugu, vis tiek smalsavo. Žinote, miesto žmonės įsivaizduoja, kad žirgas tarsi koks katinas, būtinai jį reikia paglostyti“, – lrytas.lt sakė senovės baltų atkuriamosios istorijos klubo „Sūduvos tauras“ vadovas Darius Požaitis.

16-metės paauglės noras iš arčiau pamatyti mūšio laukiantį žirgą baigėsi ausies sužalojimu. Policijos duomenimis, eržilas merginai nukando dalį ausies, greitosios pagalbos automobiliu ji buvo nugabenta į ligoninę, kur operuota.

Senovės baltų atkuriamosios istorijos klubo „Sūduvos tauras“ vadovas D. Požaitis sakė manantis, jog viską galėjo lemti ir nedėkingai susiklosčiusios aplinkybės.

„Pats to momento nemačiau, tačiau klausinėjome žmonių kaip ir kas ten įvyko. Jie pasakė, kad mūsų žirgas galbūt visai nekando į ausį. Ko gero mergina buvo su auskaru, o tuo momentu pasilenkęs žirgas kėlę galvą ir kamanomis užkabinęs auskarą įplėšė ausį. Žiūrėsime kuo čia viskas pasibaigs, policija pradėjo tyrimą, aiškinasi įvykio aplinkybes“, – sakė D. Požaitis.

Kauno Centro policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. Policijos tyrėjai laukia su tėvais atvykti turėsiančios nukentėjusios nepilnametės, papildomai bus apklausti ir senovės baltų istorijos mylėtojų klubo atstovai.

lrt.lt

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.