0

Festivalyje „Atataria lamzdžiai – 2012“ Kaune – tradicinis vestuvių folkloras

gegužės 22, 2012 Kultūra, Renginiai

Kasmet gegužės mėnesį į Kauną atvyksta folkloro ansambliai ir atlikėjai iš užsienio šalių ir įvairių Lietuvos regionų, puoselėjantys tradicinę autentišką dainą, šokį, muziką. Šie metai – ne išimtis. Gegužės 25 – 27 dienomis Kaune vyks tradicinis XXVII tarptautinis folkloro festivalis „Atataria lamzdžiai – 2012“, kuris pirmą kartą buvo surengtas dar 1984 metais. Šių metų festivalio tema – tradicinis vestuvių folkloras.


Lietuvių kultūroje buvo ir tebėra skiriamas ypatingas dėmesys vestuvėms, įprasminančioms žmogaus gyvenimą. Vestuvės – tai dvasinis virsmas, dorinis lietuvių kultūros pagrindas. Šio festivalio metu bus galima išgirsti tradicinės vertingos muzikos vestuvių tematika, bus rodomos skirtingos programos, atliekamos Lietuvos ir užsienio folkloro kolektyvų.

Festivalį papuoš raiti kviesliai, koncertai, vakaronės miesto salėse, gatvėse ir aikštėse, vyks meninė akcija „Kraičio skrynios paslaptis“, paroda „Jaunojo ir jaunosios dovanos“, kūrybinės dirbtuvės, praktiniai mokymai , skirti vaikams, jaunimui ir suaugusiems.

Tris dienas apie 800 dalyvių atliks vestuvių apeigas, dainas, žaidimus, šokius, muziką. Drauge su lietuvių 43 folkloro ansambliais iš Aukštaitijos, Žemaitijos, Dzūkijos, Suvalkijos ir Klaipėdos krašto, dalyvauja folkloro grupės iš užsienio šalių: Suomijos, Latvijos, Lenkijos ir Baltarusijos.

Rengėjai kviečia į atvirus ir nemokamus renginius, linki puikių, neišdildomų įspūdžių ne tik miesto bendruomenei, svečiams, bet ir visiems folkloro ansamblių dalyviams, muzikantams, vadovams.
Renginiai nemokami.

Festivalio programą rasite čia. Renginį organizuoja Kauno tautinės kultūros centras

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.