0

Mėnulio ir zodiako ženklų įtaka augalų persodinimui

birželio 15, 2012 Astrologija, Astronomija, Žemės ūkis

SODINIMAS Į ATVIRĄ IR UŽDARĄ GRUNTĄ
Senovėje, kai žmonės tik pradėjo dirbti žemę, jie atkreipė dėmesį ne tik į orus ir metų laikų kaitą, bet ir į tam tikrus dangaus kūnų judėjimo dėsningumus, jų teigiamą ir neigiamą poveikį sėjamiems ir sodinamiems augalams, derliaus nuėmimui.

Taip pat buvo pastebėta, kad didžiausią įtaką viskam, kas gyva, tarp jų ir augalams, turi Mėnulio fazės ir jo judėjimas. Viskas Žemėje, kas susiję su vandeniu, tam tikra dalimi patiria Mėnulio poveikį.

Pakanka prisiminti, kaip veikia nakties šviesulys vandenynus ir jūras, sukeldamas potvynius ir atoslūgius. Daugiau nei 50 procentų kiekvieno gyvūno ir augalo sudaro vanduo, todėl Mėnulis veikia ir žmones, ir augalus.

Mėnulio šviesa labai veikia augalų, gyvūnų ir žmogaus eterinius kūnus. O eterinio kūno energija — tai nematoma substancija, suteikianti gyvybinę jėgą, gebėjimą augti ir vystytis. Ši energija gana jautri įvairioms Mėnulio fazėms.

Empiriškai buvo pastebėta, kad per jaunatį energija susitraukia, tampa kompaktiška ir „slepiasi” ypač tvirtose ir sunkiai pasiekiamose augalo ar gyvūno vietose. Per jaunatį energija kaupiasi šaknyse ir ties stiebo pagrindu, tuo laikotarpiu sulėtėja syvų cirkuliavimas ir jaunų ūglių augimas.

Būtent todėl šiuo laikotarpiu patariama genėti augalus, bet nepersodinti jų. Taip pat nepalanku sėti, kadangi sėklų energija labai menka ir jos nepakanka augimui.

Per pilnatį atvirkščiai – viskas atgyja, energija ima plūsti iš šaknų į viršutines augalo dalis, pripildydama ūglius ir vaisius. Tai palankus metas sėti ir persodinti augalus (nes energija yra lapuose ir viršutinėje augalo dalyje, o ne šaknyse).

Per pilnatį surinkti vaisiai, augantys virš žemės, turi labai daug naudingų savybių.
Šakniavaisius geriausia rinkti per jaunatį, nes būtent šiuo metu visa augalo energija susirenka šaknyse. Sėklas laip pat patariama rinkti esant jaunačiai, nes kaip tik tuo metu jose yra daugiausia energijos. Tokios sėklos išlaikys savo jėgas iki pavasario, o patekusios į dirvą, duos gausų ir sveiką derlių.

Taip pat buvo pastebėta, kad Mėnulis, būdamas skirtinguose zodiako ženkluose, siunčia į Žemę skirtingą energiją, fokusuodamas ją kaip pro linzę Žemės paviršiuje. Kai kurie ženklai yra derlingi, o kiti — ne. Pavyzdžiui, tos dienos, kai Mėnulis yra Jaučio, Vėžio ar Skorpiono ženkle, laikomos derlingomis ir viskas, kas tuo metu sodinama, nenuvys ir užaugins gausų derlių. Vidutiniško derlingumo lenklai – Ožiaragis, Mergelė, Žuvys, Dvyniai, Svarstyklės, Šaulys. Nederlingais laikomi Vandenio, Liūto ir Avino ženklai.

Per jaunatį nereikėtų nei sėti, nei sodinti. Taip pat nereikia dirbti su aštriais įrankiais: kauptuku, kapoklių, peiliu, kirviu ir kastuvu. Šios dienos tinka tik apkaupti augalus ir ravėti piktžoles.

Bulves reikia sodinti tarp pilnaties ir jaunaties. Bulves maistui sodinkite praėjus kelioms dienoms po jaunaties, o skirtas sėklai – likus keletui dienų iki pilnaties.

Braškes ir žemuoges geriausia sodinti liepą ir rugpjūtį per priešpilnį.
Krūminės pupelės skinamos, kai jos nusvyra ant žemės, bet Mėnulis tuo metu turi būti Liūto ženkle.

Medžiai sodinami prieš pilnatį, o genėjami – prieš jaunatį. Jeigu dėl kokių nors priežasčių jūs persodinate senus medžius, juos reikia iškasti, perkelti į naują vietą ir vėl pasodinti tik per pilnatį. Visas nuvytusias vaismedžių šakas pjaukite tik per pilnatį.

Vynuogių stiebai genėjami prieš pat jaunatį, antraip jos ilgai ir gausiai „kraujuos”. Aukšti kambariniai augalai, pasodinti dideliuose ir mažuose kubiluose, persodinami tik prieš pat pilnatį.

Taigi tarp jaunaties ir pilnaties sodinami tie augalai, kurie turi stiebtis aukštyn: medžiai ir krūmai, gėlės ir daržovės, o tarp pilnaties ir jaunaties — augantys pažeme ir šakniavaisiai: bulvės, ropės, morkos, burokėliai, griežčiai, ridikėliai, juodosios ropės, taip pat šparagai ir žiemkenčiai.

Zodiako ženklai mėnulyje. Jei augalus persodinsite per pilnėjantį Mėnulį, skatinsite antžeminės dalies augimą. Šiuo metu augalams reikia daugiausia vandens ir maistingųjų medžiagų, kurias perteikia augalų šaknys. Persodinamos augalų šaknys patenka į naują dirvožemį, kuris neretai būna kitokios temperatūros. Persodinamų augalų šaknys daugiau ar mažiau pažeidžiamos, todėl kurį laiką negali antžeminės dalies aprūpinti maistinėmis medžiagomis ir persodinti augalai gali net žūti.

Sodinimas per dylantį mėnulį. Jei augalus persodinsite per dylantį Mėnulį, jų šaknys greitai adaptuosis prie naujų augimo sąlygų ir ims sparčiai vystytis, nes iš šaknų gaus pakankamai maistinių medžiagų ir vandens. Tačiau, jei nusilpusi antžeminė augalų dalis iš šaknų gaus pernelyg daug maistinių medžiagų ir vandens, augalas taip pat gali nuvysti ir žūti. Persodindami augalus privalote atsižvelgti ne tik į Mėnulio fazes, bet ir į tai, kokiame Zodiako ženkle yra Mėnulis. Jei augalus pikiuosite per pilnėjantį Mėnulį, tai šiuos darbus dirbkite, kai Mėnulis yra Žemės (šaknų) ženkluose: Jautyje, Mergelėje ar Ožiaragyje.
Šiuo atveju persodinamų augalų šaknys bus aktyvesnės ir neleis antžeminei augalų daliai nusilpti.

Jei augalus persodinsite per dylantį Mėnulį, šiuos darbus geriausia dirbti, kai Mėnulis yra Vandens (lapų) ženkluose: Žuvyse, Vėžyje, Skorpione. Šiuo atveju augalų lapų nenugalės sustiprėjusios augalų šaknys. Nesvarbu, kada persodinsite augalus: per pilnėjantį ar dylantį Mėnulį, persodintus augalus būtinai paliekite.

Gausiai lieti persodintų augalų nereikia, kai Mėnulis yra Oro (Žiedų) ženkluose, nes šiuo metu augalų šaknys dirba nepakankamai gerai, o lapų vidinės angos būna uždarytos. Būtent dėl, to augalų persodinimai neretai būna nesėkmingi, kai Mėnulis yra Dvynių, Svarstyklių ir Vandenio ženkluose.

Persodindami augalus turite įsidėmėti ir dar vieną taisyklę: geriausias laikas augalams persodinti, kai Mėnulis yra Mergelės ženkle, nes šiuo metu augalų šaknys ir antžeminės dalys auga subalansuotai.

Kai Mėnulis yra Mergelės ženkle, augalus galima persodinti tiek per pilnėjantį, tiek ir per dylantį Mėnulį.

Pagal sodininkyste.lt, valdopatarimai.lt

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.