0

Plaukikės Rūtos Meilutytės auksinė pergalė Londone

liepos 30, 2012 Pasaulyje, Sportas

Rūta Meilutytė iškovojo 100 m plaukimo krūtine finale olimpinį aukso medalį! Tik penkiolikos metų Lietuvos plaukikė distanciją įveikė per 1:05,47.

Rūta Meilutytė (gimė 1997 m. kovo 19 d.) . Daugkartinė šalies rekordininkė. 2012 m. dalyvavo Londono olimpiadoje ir laimėjo aukso medalį. Šis pirmasis olimpinis plaukikų medalis nepriklausomos Lietuvos istorijoje.

Prieš startą netikėtaij sustreikavo starto sistema. Dar nedavus žodinio starto ir nuskambėjus netyčia signalui Breeja Larson per anksti šoka į baseiną. Už tokį veiksmą paprastai gali diskvalifikuoti, tačiau ne dėl plaukikės kaltės, todėl ji nebuvo nubausta ir grįžo prie starto linijos. Tai šiek tiek užlaikė varžybas. Po kelių minučių plaukikės susigrūmė vandenyje.

R.Meilutytės šuolis pranoko kitas plaukikes ir ji pirmavo visą distanciją. Jos persvara atrankos ar pusfinalio plaukimuose prieš varžoves nebuvo ryški, bet to užteko, kad jaunoji plaukikė užtikrintai laimėtų auksą.

Pasaulio čempionė amerikietė Rebecca Soni paskutiniuose distancijos metruose vos neprisivijo lietuvę, tačiau aplenkti nepavyko. R.Soni (1,05,55) teko sidabro medalis, o bronza atiteko japonei Satomi Suzuki (1:06,46).

SVEIKINAME SU AUKSINE PERGALĘ!

LRT transliacijos stop kadrai:

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.