0

PREZIDENTO ANTANO SMETONOS VARDO MOKYKLOJE-MUZIEJUJE – ROMANSŲ VAKARAS

rugpjūčio 8, 2012 Kultūra, Renginiai

M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas pirmaisais savo veiklos metais, – 2006-ųjų metų  rugpjūčio 6 dieną, – jau yra lankęsis Užugirio (Antano Smetonos) dvare.

O šiemet, minint Prezidento Antano Smetonos gimimo 138-ąsias metines, rugpjūčio 12 d. 17  val. M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas organizuoja programos „Romansų  Vakaras“ pristatymą Prezidento Antano Smetonos vardo mokykloje-muziejuje (Užulėnio  kaimas,  Taujėnų seniūnija,  Ukmergės  rajonas).   Tai bus penktasis renginys, kuris vykdomas edukacinio-kultūrinio-meninio projekto „Vakar ir visados“ rėmuose. Nuo 2012 m.  pavasario projektą  „Vakar  ir  visados“ vykdo M.K.Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas.

Programą  „Romansų  Vakaras“, kurią ves Alvidas Jancevičius, atiks Jaunimo teatro aktoriai – ansamblis „Be  grimo“.  Ansamblį „Be grimo“ sudaro grupė Jaunimo teatro aktorių: Giedrius Arbačiauskas, Povilas Keblikas, Janina Matekonytė, Saulius Sipaitis, Vytautas Taukinaitis. „Romansų vakaro“ programoje skambės partizanų dainos, lietuviški „smetoniško“ laikotarpio romasai, rusų ir kitų tautų romansai…o taip pat bus galima pamatyti vaidybines sceneles ar šmaikščias parodijas.

Iš pradžių šis renginys buvo numatytas Užugirio (Antano Smetonos)  dvare . Tačiau, paaiškėjo, kad šiemet prasidėjo dvaro rekonstrukcijos darbai. Todėl nutarėme persikelti į kitą Prezidentą menenčią vietą, – Prezidento Antano Smetonos vardo mokyklą-muziejų. O pats dvaras, kurį Prezidentas A.Smetona vadino „Užugirio kiemu“, – dabar yra įtrauktas į Ukmergės rajone formuojamą pažintinį maršrutą „Dvarų žiedą“. Džiugu, kad po ilgų diskusijų valstybės, savivaldybės institucijos pagaliau rado sprendimus…ir jau imtasi dvaro rekonstrukcijos bei aplink jį esančios 80-ties hektarų teritorijos sutvarkymo. Tai numatyta atlikti iki 2013 metų rugpjūčio….

P.S.  Visiems  būtų  malonu,  jei  šventės  dalyviai  ir  svečiai, betarpiškoje  aplinkoje  išsiskirtų  romantiškais  smetoniško  laikotarpio  rūbais  ar  akcentais.

Įterptasis vaizdas 1

Organizatorių infomacija

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.