0

Prieš įsigydamas gyvūną – pereik Lietuvos pajūriu

rugpjūčio 24, 2012 Gyvūnija, žygiai

Rugpjūčio 24 – 26 d. gyvūnų gerovės tarnyba “PIFAS”, Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija ir GRYNAS.lt ragina visus gyvūnų mylėtojus išbandyti savo jėgas 99 kilometrų 3 dienų žygyje pėsčiomis Lietuvos pajūriu. Tokiu būdu sieksime visiems gyvūnų augintojams ir tiems, kurie dar tik svarsto apie augintinio įsigijimą, pasakyti – „Būk atsakingas šeimininkas!”

Nidos pajūrio ekstremalai. foto Liutauro Balsio

Kasdien žygio dalyviai bandys įveikti po maždaug 33 kilometrų eidami Lietuvos pajūriu. Žygio startas numatomas penktadienį, rugpjūčio 24 d. 8.00 val. ties Lietuvos-Latvijos siena. Nakvynės numatomos Karklėje ir Juodkrantėje. Užbaigti žygį planuojama sekmadienį, 26 d. ties Kaliningrado sritimi.

„Šio žygio tikslas – šviesti visuomenę apie atsakingą augintinio įsigijimą, laikymą ir priežiūrą bei siekti, kad Lietuvoje nebeliktų benamių gyvūnų. Tikimės, kad ši savanorių iniciatyva atkreips visuomenės, taip pat šeimų, šiuo metu atostogaujančių pajūryje, dėmesį ir privers atsakingiau vertinti augintinio įsigijimo ir laikymo klausimą“, – teigė VšĮ Gyvūnų gerovės tarnyba „PIFAS“ direktorė Brigita Kymantaitė.

foro baltosuodegos.lt

Praeinančius Palangą, Klaipėdą ir Nidą žygeivių sutikimo punktuose lauks “PIFO” savanoriai, kurie visuomenei organizuos specialius renginius:

24 d. Palangoje, prie Tilto nuo 13.00 iki 16.00 val. bus teikiamos konsultacijos dėl gyvūnų gerovės ir apsaugos, specialistai patars augintinių mitybos klausimais.

25 d. Klaipėdoje, I-osios Melnragės paplūdimyje nuo 12.00 iki 16.00 val. pirmą kartą Lietuvos pajūryje veiks „Šunų pliažas“ (skirta vieta poilsiautojams su šunimis). Paplūdimyje vyks šunų Agility varžybos, atėjusiems su savo augintiniu bus galimybė išbandyti Agility kliūtis ir laimėti įvairiausių prizų. Kinologai renginio dalyviams teiks konsultacijas apie šunų auklėjimą, laikymą, atsakingą elgesį visuomenėje.

Negalinčius prisijungti žygiui kviečiame palaikyti žygio dalyvius skiriant už kiekvieną nueitą kilometrą po vieną litą, kuris atiteks benamių gyvūnų priežiūrai.

Norintys išbandyti savo jėgas žygyje ir rinkti paramą savo pasirinktai gyvūnų globos organizacijai kviečiami registruotis www.pifas.org svetainėje

grynas.delfi.lt

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.