0

Kviečiame mokytis į baltiškos pasaulėžiūros mokyklą “DARNA” 2015 – 2016

sausio 20, 2016 Baltų mokyklos, Dvasinis ugdymas

KVIETIMAS MOKYTIS DARNOS MOKYKLOJE

 Baltųjų žynių akademija KURONAS kviečia mokytis į 1 pakopą,  įvadinę mokyklą DARNA. Skelbiamas TREČIAS paskutinis registracijos etapas iki Gruodžio 1 D. Sveikiname įstojusius, kviečiame ir dar lūkuriuojančius.

DABAR PRADEDAMA REGISTRACIJA Į PIRMĄ DARNOS MOKYKLOS PAKOPĄ. Priimame mokytis ir iš kitų šalių nuotolinio mokymosi būdu, be praktikos. Besimokantys iš kitos šalies gali pas save sudaryti sąlygas perteikti praktinius patyrimus gyvai ir pasikviesti mokytoją. Pasiteiravimui el. paštas kuronas@gmail.com.
Studijos mokamos.

Paskaitos ir praktiniai užsiėmimai prasidės Rugsėjo mėn. viduryje:

Vilniuje

RUGSĖJO mėn., antradienais kviečiame į sąmoningos sveikos gyvensenos kūnovaros užsiėmimus, kurie vyksta Vilniuje Lukšio 2,
GAMTOJAUTOS pradmenys,
vieta bus nurodyta įstojusiems į DARNOS mokyklą ir sudariusiems mokymosi sutartį.

VISIEMS ĮSTOJUSIEMS Į MOKYKLĄ MŪSŲ VIEŠI RENGINIAI iki 70% nuošimčių pigiau. Pagal atskirą akademijos nurodymą ir visai nemokami.

MOKSLŲ METŲ ATIDARYMO STOVYKLA

Baltųjų žynių mokyklos KURONAS mokslų metų atidarymas-stovykla numatyta spalio 2,3,4 dienomis Nidoje, nešime savo pirmą ugnelę į laiko šventyklą KURONAS. Kviečiam prisijungti.

PLAČIAU APIE MOKYKLĄ

redos-ratas

Redos-ratas yra KURONO pasaulėžiūros ženklas

Akademijoje paruošiamoji baltiškos pasaulėžiūros mokykla „DARNA„ yra įvadas į tolimesnę būsimų žynių atranką mokytis aukštesnėse pakopose devinarijoje (9 metų akademijoje Kuronas). Akademija turi įkūrusi 3 dvasinio ir sąmoningo sveiko gyvenimo būdo katedras. Plačiau

Pirmoje katedroje esančioje „Darnos“ mokykloje per vienerius metus:

Teorinė dalis

1. Supažindinama su baltišku dvasiniu paveldu, mokoma lietuviškoje kalboje esančiais raktiniais žodžiais, jų įtaka sąmoningumui kelti,
2. Baltų papročiais ir jų prasmėmis,su dvasinio paveldo simboliais, mitais ir pasakomis.
3. žynių luomo amatų teorine dalimi,
4. Hermetiško pasaulio dėsniais ir kitų pasaulio šalių atitikmenimis.

DSC_0845

Gamtojautos užsiėmimas Kauno ąžuolyne

Praktinė dalis

a) sąmoningos sveikos gyvensenos praktikos
1. Kurią sudaro kūnovara, gamtojauta,
b)  Apeiginių žvakių liejimo amatas.
c) „Darnos“ mokyklos dvasinė praktika aprėpia rymojimą ir dalyvavimą baltiškos Rėdos šventėse, ugnies apeigos.

Jei per metus mokytinis atliko užduotis, dalyvavo patyrimuose kūnovaroje, gamtojautoje, rymojime ir ugnies apeigose, atitinka kitas nurodytos mokymosi sąlygas, mokytiniui sudaromos sąlygos būti įvesdintam į baltų pasaulėžiūros tikėjimą, tokiu atveju dalyvis gali pereiti  į 1 KATEDROS antrą Kurono akademijos pakopą ir ruoštis asmeninių savybių tobulinimui.

Ko reikia mokymuisi DARNOS įvadinėje, 9 mėnesių mokykloje?

Jums prireiks noro, ryžto, finansinių galimybių ir pastovumo mokantis. Jei tai turite, tada:

PARAŠOTE MOTYVACINĮ LAIŠKĄ, (amžius, užsiėmimas, gyvenimo būdas ir filosofija, kodėl sudomino baltiškos pakraipos mokykla?). Siunčiate kuronas@gmail.com el. paštu. Sudalyvaujate gyvame pokalbyje.
Vilniuje bus pakviesti pokalbiui visi norintys mokytis.
Pirmas pokalbis įvyks rugpjūčio 30d. 18 val., vieta bus nurodyta pateikusiems motyvacinį laišką kuronasETAgmail.com el. paštu.

KOKIE REIKALINGI DOKUMENTAI NUSPRENDUS MOKYTIS?

1. Pateikiamas prašymas (forma bus atsiųsta) stotį į DARNOS MOKYKLĄ.

2. Sudaroma sutartis su mokykla. Mokyklos savininkė yra Viešoji Įstaiga DEVYNI MOKAI.

3. Pateikiamos dvi nuotraukos 3×4.

4. Padaromas stojamasis pavedimas ir pirmo mėnesio įmoka, atsiunčiama pavedimo kopija į VŠĮ buhalteriją paštu vs9mokai@baltai.lt

KAIP JUNGTIS PRIE VIRTUALAUS MOKYMO?

1. Atsidarius baltų žinyčios vartus baltai.lt, dešiniame viršutiniame kampe (paryškinam čia) spaudžiate „Kurono akademija“, nurodytame puslapyje paspaudžiate žodžius „SPAUSKITE ČIA

2. Atsidarius naujam langui įvedate mokyklos jums suteiktą asmeninį asmenybės tapatybės kodą ir slaptažodį. Kodas yra unikalus ir jokiais būdais neperduodamas, neplatinamas, neparduodamas.

kuron.akad.nuoroda1

PASKAITOS VIRTUALIOS,O SUSITIKIMAI GYVAI ĮVAIRIOSE PRATYBOSE. JUNGTIS GALIMA TIK PER ASMENINĮ KOMPIUTERĮ, NETINKA TELEFONAI IR PLANŠETĖS (šie prietaisai nepalaiko specialios mūsų įrangos).

3. Paspaudus VIDEOTEKA, jums atsidarys jums priskirtų video kanalų sąrašas. Prisijungus jūs matysite pasakojimų turinį ir jums aktyvuotas pasakas. Vėliau jus patys galėsite eilės tvarka užsisakyti pasakas. Pasirenkate DARNOS mokykla ir dešinėje pusėje prie aktyvuotos pasakos spaudžiate mygtuką „Groti/play“.

4.  Jums atsidarys naujas langas ir video pasakojimas, kurį galėsite valdyti apačioje esančiais mygtukais. Jei jūsų naršyklė nepalaikys mūsų programinės įrangos ar nematysite video įrašo, galite kreiptis į administratorių el. paštu sarunas.krisciukaitis@gmail.com, jam išdėstote problemą ir nurodote savo tel. nr., kad galėtų su jumis susisiekti.

BAIGUS DARNOS MOKYKLĄ

Pilnai išklausius įvadą, dalyvavus kūnovaroje, gamtojautoje, rymojimo ir kituose patyrimuose ir apeiginėse šventėse, suteikiamas „pažymėjimas“, patvirtinant apie išklausytus pasakojimus iš mokytojų lūpų ir kad mokytasi gyvai ir virtualiai.  Baigus DARNOS mokyklą ir gavus mokyklos pažymėjimą, patvirtinantį galimybes mokytis toliau, galimos studijos aukštesnėse KURONO pakopose.

“Darnos“ mokyklos baigimo pažymėjimas (yra papildomų sąlygų) gali užtikrinti jūsų mokymasį „Kurono“ akademijos 2 pakopoje. Atsiskaičius 3 metų darbus, išlaikius egzaminus bei išlaikius stojamąjį tęstą, mokytinis perkeliamas į kitą katedrą, suteikiant 1 lygio mokytojo – žynio statusą arba tik kūnovaros mokytojo kvalifikacijos laipsnį ir VARONIO vardą. Likus įsiskolinimams, atskiru atveju galima pradėti mokytis kitoje katedroje, jei mokytojai matys tinkamas mokytinio pastangas ir motyvaciją, išskirtinius gebėjimus.
Po 3 metų galimas  įvesdinimas į druwių (baltiško tikėjimo tikinčiųjų ratą) konkretaus miesto žinyčios bendruomenę.

 Nenorintiems toliau mokytis akademijoje, lankomumas neprivalomas, nėra įskaitų ir egzaminų bei privalomų rašto darbų, tik asmeninės pastangos parodyti tokius gebėjimus. Neišklausius viso įvado mokymo, pažymėjimas neišduodamas, į tolimesnę pakopą neperkeliamas. Galimas dalinis dalyvavimas druwių bendruomenėse.

PLAČIAU APIE AKADEMIJĄ

KURONO akademijoje ruošiami žyniai, galintys būti baltų tikėjimo bendruomenių vadovais ir jų sielovadininkais. Nuo 1995 metų  įkurtoje “Darnos” mokykloje pradėjusioje baltiškos pasaulėžiūros mokymą, o 2002 metų rudenį įkurtoje žynių, burtonių, žiniuonių, profesijos ruošimo mokykloje – devinarijoje „KURONAS“ (9 mokslų metų akademijoje) tęsiamas žynių ruošimas. Tai baltųjų žynių kelio mokymas pagal baltiškos  mokyklos „DARNA“ pasaulėjautą ir dvasinę praktiką, paremtą sąmoningu sveikos gyvensenos būdu kūnovara ir gamtojauta, baltiškos pasaulėžiūros ir pasaulėjautos pagrindais, baltiškais ženklais, spalvomis, rašmenimis bei DORINIU mąstymu ir baltų tikėjimu bei dvasine rymojimo praktika.

Amžius ribojamas, priimami tik nuo 18 metų.

Norintiems tapti mokyklos rėmėjais, rašykite baltaiETAbaltai.lt

Pirmai pakopai įvadinė paskaita “Darna – jungtys tarp Dievų ir Gamtos, tarp gyvųjų ir mirusiųjų”, baltų pasaulėžiūros pagrindu. Aukštesnių pakopų mokytiniams pirmos pakopos paskaitos nemokamos, medžiagos kartojimas įgalina geriau suvokti save ir dėstomo dalyko pagrindus.

PAPILDOMAI GALIMA PASITEIRAUTI DĖL BALTIŠKŲ BENDRUOMENIŲ ŠIUOSE MIESTUOSE

Vilniaus „Lizdeikos žinyčioje“ pasiteirauti pas Baltajį kuronas@gmail.com

Kauno žinyčioje pasiteirauti pas Daivą 867299991

Marijampolės „Sudūvių žinyčioje“pasiteirauti pas Valdą tel. 862040922.

Alytaus žinyčioje pasiteirauti pas Irma tel. 869855865.

Joniškio „Žiemgalių žinyčioje“ pasiteirauti pas Emiliją emilija0317@gmail.com

Yra numatytos žinyčios kituose miestuose.  Dėl susisiekimo kreiptis kuronas@gmail.com.  Norintiems sukurti savo šalyje, mieste ar kaime žinyčią arba pažinytį ir atidaryti mokyklos skyrių, taip pat rašykite nurodytu paštu.

Baltųjų žynių bendruomenės žyniai

© 2016, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.