0

Universali šilumos paskirstymo pastate sistema

balandžio 24, 2013 Energetika, Mokslas

Turėtų būti nuostabus  jausmas – matyti nuolat pasipildančią jūsų šilumos sąskaitą. Gyvenate šiltai ir jaukiai, nesirūpindami kaip atgimsta name išnaudota šiluma. Jūsų būstas pats automatiškai sukuria  jums puikias gyvenimo sąlygas. Vietoje, kurioje tuo metu esate, palaikoma draugiška ir komfortabili aplinka. Kaip tai vyksta?  Inžineriniai techniniai sprendimai  į pastato architektūrą turėtų būti įdiegti iš anksto. Mintis   kurti ir statyti tokius namus, kurie tiesiog užprogramuoti maksimaliai ir taupiai naudoti name sukauptus energetinius išteklius. Mes turėtume daugiau mokytis iš gamtos. Pavyzdžiui, kiekvienas iš mūsų turime apie penkis litrus  kraujo, ir jo užtenka išnešioti šilumą po visą kūną.

Universali  šilumos  paskirstymo pastate  sistema veikia panašiu principu   reikiama šiluma pristatoma iš bet kurios namo šildymo sistemos vietos. Dabartinę esamo šildymo sistemą galime suvokti kaip gatvę su vienpusio judėjimo kryptimi: gavome šilumą, ją pasinaudojome ir praradome. Norėdami šildytis toliau turime vėlei deginti kurą. Universali šilumos paskirstymo sistema formuoja taupų ir atsakingą požiūrį į jūsų energetinę nepriklausomybę. Keli principai, kurie skiriasi nuo įprastos šilumos paskirstymo sistemos:

1. Esantys name šilumos kaupikliai  įgalina turėti  gan apčiuopiamus šilumos rezervus.
2. Koncentrinių žiedų sistema leidžia greitai ir paprastai,  su labai mažomis sąnaudomis, pernešti šilumą iš bet kurios namo vietos į norimą tašką. Visa tai gali vykti automatiškai paprastai ir greitai  be žmogaus įsikišimo. Viską padarys  protinga technika .
3. Universali pastato šildymo sistema reiškia, kad tinka bet kokios formos, dydžio ir aukščio pastatams, t.y. nereikia šiluminių projektų derinti kiekvienu atskiru atveju prie unikalaus namo architektūros, visiems tiks ta pati  laimės formulė .
4. Nors šiluma gali atkeliauti iš tolimiausio pastato taško   šiluminis srautas  kelionėje  neatvės, o pasieks jus tokios pat  temperatūros kaip ir prie ištakų.
5. Galite matyti savo namo šiluminį žemėlapį ir lengvu piršto prisilietimu keisti norimą temperatūrą pageidaujamoje vietoje per atstumą.

Universali  šilumos  paskirstymo pastate  sistema veikia kartu su kitomis  energetinėmis sistemomis. Namas bus šiltas, jaukus, atsidėkos jums, jei  iš anksto pasirūpinsite pastato energetine kraujotaka.

Išradėjas: Kęstutis USEVIČIUS, LT
Patento Nr: LT 5683

mokslasplius.itpa.lt

© 2013, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.