1

Ar Lietuva išliks miškų valstybe?

rugpjūčio 7, 2013 Augalija, Gamta, Gamtosauga

Lietuvoje ima vyrauti požiūris, kad miškai yra ištekliai, kuriuos būtina panaudoti. Šį procesą spartina ir nauji įstatymų projektai Seime. Susirūpinę esama padėtimi Susivienijimo Žali.LT entuziastai bendradarbiaudami su Druskininkų miškų urėdija rengia plačią diskusiją-seminarą atsakingo požiūrio į miškininkystę ir miškų išsaugojimą tema.

miškai„Idėja surengti šį forumą gimė siekiant atkreipti visuomenės ir politikų dėmesį į miškų vaidmenį mūsų gyvenime. Mums svarbu, kad miškai netaptų tik ūkine-komercine preke. Diskusijoje bus paliesta ne tik miškų naudojimo ir jų išsaugojimo svarba, bet ir galimos intensyvaus vartotojiškumo ir privačių iniciatyvų grėsmės šalies aplinkai ir ekonomikai. Kartu įvertinsime disponavimo miškais ir jų ištekliais suvaržymo būtinybę, aptarsime miškingiausių šalies teritorijų patrauklumo aspektus ir biologinės įvairovės išsaugojimo svarbą“, – sako Žali.Lt koordinatorė Virginija Vingrienė. Seminaru bus siekiama ieškoti pusiausvyros tarp miškų išteklių panaudojimo ir miškų išsaugojimo. Seminaro dalyviai imsis spręsti ir ieškoti kelių kuo žalieji, aplinkosaugos aktyvistai ir plačioji visuomen, galėtų prisidėti prie miškų saugojimo, atkūrimo ir tvarkymo. „Vienas iš esminių šios diskusijos siekių, kad šis susitikimas būtų pirmas žingsnis plačiam dialogui tarp visų gamtos ir miškų išteklių saugojimu suinteresuotų grupių, siekiant tvarios ir subalansuotos miškininkystės ir atsakingo požiūrio į miškų išsaugojimą. Norime pasidalinti gerosiomis praktikomis, o netolimoje ateityje sutarti ką galime nuveikti kartu, kad Lietuva ir toliau liktų miškų valstybe“, – sako Žali.Lt narys Laurynas Okockis. Diskusija numatoma rugpjūčio 9 d. (šį penktadienį) Druskininkuose, Miško ir muziejaus, mokymų ir informacijos centre (Čiurlionio g. 102), nuo 11 val.

 

© 2013, viršaitis. All rights reserved.

Atsiliepimai (1)

 

  1. Dvija parašė:

    Dovanokit, bet klausimas “Ar Lietuva išliks miškų valstybe?“ skamba kaip : Ar Lietuva išliks miškinė ? Žymiai svarbiau ir būtina klausti : Ar Lietuvoje vėl sužaliuos Šventosios Girios ? Ar Lietuvoje ir vėl oš Šventi Ąžuolai ? Mąstykit Baltiškai pagaliau : – )
    Sėkmės
    Dvija Rastis

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.