0

Gaisrą Kuršių nerijoje sukėlė rūkaliai?

rugpjūčio 27, 2013 Gamtosauga

Pirmadienį automatinė gaisrų stebėjimo sistema Kuršių nerijoje užfiksavo gaisrą. Žaibiška Kuršių nerijos nacionalinio parko, Klaipėdos ir Juodkrantės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojų reakcija padėjo gaisrą greitai neutralizuoti. Žala gamtai buvo minimali.

 Kuršių nerijos nacionalinis parkas / Išdegusi miško paklotė Kuršių nerijoje


Kuršių nerijos nacionalinis parkas / Išdegusi miško paklotė Kuršių nerijoje

Gaisras užfiksuotas 13 val. 54 min kelio Smiltynė-Nida ketvirtajame kilometre. 14 val. 25 min. Į įvykio vietą jau buvo atvykę Klaipėdos priešgaisrinės pajėgos. Maždaug po 20 minučių gaisras buvo užgesintas.

„Norėčiau kuo nuoširdžiausiai padėkoti visiems nacionalinio parko darbuotojams, gaisrininkams ir miškininkams. Tik jų puikaus darbo dėka pavyko išvengti nelaimės. Tikiu, kad tai tikrai ne paskutinis kartas, kada bendrų pastangų dėka pavyksta išvengti didelių nuostolių. Nuoširdžiausiai jiems linkiu ir toliau išlikti tikrais savo srities profesionalais“, – dėkojo aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direktorė Aušra Feser pasakojo, kad jos darbuotojai turi aiškų protokolą, kaip veikti gaisro pavojaus atveju. Visi darbuotojai yra pasiruošę ir gali greitai reaguoti.

Gaisro žala gamtai – minimali, nes ugnis spėjo apgadinti tik miško paklotę. Medžių lajos liepsna nespėjo pasiekti.

Pirminiais duomenimis, gaisras galėjo kilti nuo numestos nuorūkos. Miške labai sausa, todėl gaisras gali kilti nuo menkiausio ugnies židinio. Jokios kitos gaisro židinio priežasties nerasta.

© 2013, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.