0

Naujas balsų skaičiavimo referendume pasaulio rekordas

kovo 16, 2014 Neįprasti reiškiniai ir įvykiai, Pasaulio įvykiai

Prorusiškas Krymo rinkėjų aktyvumas ir ne mažiau fantastiškas rezultatas: preliminariais duomenimis, maždaug keturi penktadaliai Krymo rinkėjų dalyvavo referendume ir net 93 proc. jų pasisakė už autonomijos prisijungimą prie Rusijos. Toks masiškumas būna tik įrėmus šautuvo vamzdį į kaktą. Tačiau rekordas yra ne čia, o balsų skaičiavime.

Hromadske TV / Neteisėtas referendumas dėl Krymo: pasaulio karikatūristai juokias

Hromadske TV / Neteisėtas referendumas dėl Krymo: pasaulio karikatūristai juokias

 Pranešama, kad visame Kryme veikia 1205 balsavimų vietų, tačiau balsavimą sunkina ir techninės problemos – Sevastopolyje šiuo metu smarkiai lyja. Dėl blogo oro daug kur neveikia elektra ir stringa telefonų linijos. Apie tai informavo referendumo komisijos pirmininkas. Bet tuoj po urnų uždarymo, Krymo autonomijos lyderis Sergejus Aksionovas paskelbė pirmą preliminarų skaičių.  93 proc.  skaičius paskelbtas praėjus vos septynioms minutėms po balsavimo pabaigos.

Būtų įdomu pabandyti pagerinti tokį rekordą ir prezidento rinkimuose suskaičiuoti balsus pavyzdžiui per penkias minutes.  Būtų įdomu pastebėti, kaip beriant iš balsadėžės rinkimų lapelius skaičiuotojai nors per dešimt minučių pabandytų tuos lapelius nors sudėti į dvi krūveles be skaičiavimo, o tik pagal „tinkamumą“. Nebent ten gulėtų 9+3 lapeliai ir skaičiuotojas būtų nebaigęs pirmos klasės, nežinotų kas yra procentai.

Toks skelbiamas balsų skaičiavimo absurdas vertas televizinės laidos, kurioje patys geriausi ir mitriausi skaičiuotojai pabandytų pagerinti rekordą, akivaizdžiai parodant kiek iš tikro reikia laiko sudėlioti, atrinkti, suskaičiuoti, azapibendrinti, išsiųsti į bendrą rinkimų štabą ir gauti galutinius rezultatus. Kiek pamenu praeituose rinkimuose rezultatų laukėme ne tik per naktį, bet ir kitą dieną.
Todėl šis „rekordas“ vertas televizinio šou „Žalių žmogeliukų rekordas – Krymas mūsų“.
Rinkėjas

http://i3.alfi.lt/18801/70/64.jpg

© 2014, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.