0

Miškininkai kviečia pasitikti paukščius

kovo 18, 2015 Gamtosauga, Gyvūnija

Kovas – tradicinės miškininkų organizuojamos akcijos „Paukščiai grįžta namo“ mėnuo. Jos metu Lietuvoje vyks daug renginių, kurių metu žmonės bus kviečiami prisidėti prie paukščių sutiktuvių.

„Šalies miškininkai siekia, kad rūpestis sugrįžtančiais paukščiais suvienytų šalį, suburtų ne tik miškininkų pamainą – jaunuosius miško bičiulius, bet įtrauktų ir miestų, kaimų bendruomenes ir taptų meilės gamtai ir šaliai akcija“- tiki akcijos „Paukščiai grįžta namo“ prasme Generalinės miškų urėdijos prie Aplinkos ministerijos vyriausiasis patarėjas Andrius Vancevičius.

 GRYNAS.lt skaitytojo nuotr. / Miškininkai kviečia kelti inkilus


GRYNAS.lt skaitytojo nuotr. / Miškininkai kviečia kelti inkilus

Kasmet kovą miškų urėdijos akciją „Paukščiai grįžta namo“ organizuoja siekdamos pažymėti Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 2013 m. kovo 21 dieną paskelbtą Pasaulinę miškų dieną, ugdyti jaunosios kartos atsakingą požiūrį į supančią aplinką bei skatinti profesoriaus Tado Ivanausko pradėtos gamtosauginės veiklos tęstinumą.

Pernai akcijos metu jaunųjų miško bičiulių būrelių nariams buvo skirtas fotografijų konkursas „Paukščiai grįžta namo“. Pirmąsias pavasarines paukščių sutiktuves Generalinė miškų urėdija inicijavo 2013 metais. Tai buvo šventė „90 paukščių pavasarių“, skirta prof. T. Ivanausko atminimui ir Paukščių dienos 90-mečiui paminėti. Vienas iš renginių, skirtų šiai akcijai, buvo jaunųjų miško bičiulių fotografijų konkursas „Paukščiai – mažieji draugai“.

Miškininkų organizuojamos pavasario šventės jau tapo smagia tradicija. Kasmet urėdijos organizuoja inkilų kėlimo šventes ir vis kitaip pažymi paukščių grįžimą, gamtos prisikėlimą po žiemos.

Šiemet miškininkai pargrįžtančius paukščius pasitiks ne tik inkilų kėlimu, bet ir filmukų konkursu. Jį Jaunųjų miško bičiulių nariams miškų urėdijos pradeda organizuoti jau šiandien, vasario 9-ąją. Po mėnesio, 40-ies paukščių dienos išvakarėse Generalinio miškų urėdo įsakymu sudaryta komisija išrinks dešimt geriausių filmukų.

Kovo 23-iąją visose miškų urėdijose mažiesiems sparnuočiams bus iškelti inkilai. Tądien akcijos globėjas aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas su ministerijos globojamais Nemenčinės socialinės globos namų vaikais iškels inkilėlius Liepynės girininkijoje.

Akciją „Paukščiai grįžta namo“ šiemet vainikuos kovo 27 dieną Neries regioninio parko teritorijoje esančiame parke vyksianti šventė, kur bus iškilmingai apdovanoti išradingiausi, kūrybingiausi video filmukų apie gamtą, paukščius ir pavasarį autoriai. Visą kovą miškininkai kvies ir į kitus renginius, skirtus Pasaulinei Žemės dienai ir Pasaulinei miškų dienai paminėti.

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.