0

Po Vilnių besiblaškęs briedis žuvo

birželio 12, 2015 Gamtosauga, Gyvūnija

GRYNAS.lt redakcija gavo skaitytojo Vytauto laišką, kuriame vyras pranešė, kad po Žirmūnų mikrorajoną blaškosi briedis. Tai patvirtino ir policija. Dabar paaiškėjo, kad briedis guli negyvas prie Tuskulėnų gatvės 30 pastato. Į įvykio vietą išvykusi žurnalistė informavo, kad šiuo metu briedis guli negyvas ant šaligatvio. Keliama versija, kad jis šoko per tvorą ir mirtinai susižeidė. Jau yra atvykusi ir „Grindos“ taryba, kuri lavoną išsiveš. Aplink susirinkę liudininkai gyvūno labai gailėjo, o viena moteris teigė, kad briedis po mikrorajoną blaškėsi senokai.
briedis

Besiblaškęs briedis galiausiai nugaišo Besiblaškęs briedis galiausiai nugaišo © GRYNAS

Apie Žirmūnuose pastebėtą briedį redakciją informavo skaitytojas Vytautas. Iš pradžių buvo manoma, kad jis miega, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jis užmigo amžinuoju miegu. „Prieš keliolika minučių netikėtai pro savo buto balkoną gretimame kieme pastebėjau besiblaškantį briedį. Jis buvo gretimame kieme (Žirmūnų g. 10B). Perdaviau informaciją 112, operatorė informavo, jog pasiųs policijos ekipažą bei aplinkosaugą“, – pranešė skaitytojas. Šią informaciją patvirtino ir policija. Naujausiomis žiniomis, jis šiuo metu pastebėtas prie Tuskulėnų mokyklos.
Briedis blaškosi Žirmūnuose

Briedis blaškosi Žirmūnuose Briedis blaškosi Žirmūnuose © DELFI montažas

Mokyklos darbuotojai GRYNAS.lt redakcijai patvirtino, kad briedis iš tiesų buvo. Bet maždaug 13.30 jis iš mokyklos teritorijos dingo. Mokytojai buvo išėję į jį pažiūrėti iš arčiau. O kur jis dabar, mokytojai pasakyti negali. Manoma, kad briedis į šį Vilniaus mikrorajoną atbėgo iš miško. Iš pradžių jis pateko į Žirmūnų gatvės pradžią, o vėliau nubėgo link Tuskulėnų mokyklos. Gyvūnų globėjų asociacijos atstovas informavo, kad tik dabar renkama komanda ir ketinama iš Kauno vykti į Vilnių.

www.GRYNAS.lt

© 2015, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.