0

Klaipėda jau švenčia: prasideda jubiliejinė Jūros šventė

liepos 26, 2019 JŪRA-UOSTAI, Šventės, Vakarų Lietuva

Klaipėda jau švenčia: 60-oji Jūros šventė į miestą žengia jūrinės bendruomenės eisena. Mugės, koncertai ir spektakliai visas tris dienas į uostamiestį sutraukia kelis šimtus tūkstančių svečių iš visos Lietuvos ir užsienio.

„Visada smagu grįžti į gimtinę, prie jūros – pasaka. 15 metų nebuvau Jūros šventėje ir labai džiaugiuosi sugrįžusi ir turiu galimybę pabūti joje“, – pasakoja Jūros šventės dalyvė Jurgita.

Mieste rasti nakvynę šį savaitgalį – sunki užduotis, į Klaipėdą suvažiuoja buvę klaipėdiečiai, pasikviečia draugus, nemažai svečių iš užsienio.

„Kiekvienais metais užsukam, o dabar šią tradiciją vaikams savo perduodam. Daug pramogų, daug įdomybių, renginių – labai smagu“, – sako dalyvė Lauryna.

„Man turbūt patinka toks šventinis šurmulys, galimybė tarsi švęsti šeimos šventę, jaučiu, kad ne tik mes švenčiame, bet ir daugybė kitų šventės lankytojų“, – mano dar vienas šventės dalyvis Karolis.

Per tris šventės dienas laukia daugiau nei šimtas renginių.

„Teatro aikštėje bus truputį ramiau, romantiškiau, o Kruizinių laivų terminale – trankiau, visi kviečiami šokti.

Žinoma, pakeliui nereikėtų praleisti progos pažiūrėti spektaklį „Perlas“, kurį į Klaipėdą atvežė prancūzų trupė „Plasticiens Volants“, tai įspūdingų matmenų personažai, kurie ne vaikščios žeme, o skraidys ore“, – teigia „Klaipėdos švenčių“ direktorius Romandas Žiubrys.

Išgirsti, pamatyti ir paragauti: maisto furgonai įsikūrė Pilies automobilių aikštelėje, tačiau išalkusiųjų laukiama visoje šventės teritorijoje.

Dizaino skveras įsikūręs Atgimimo aikštėje. Kūrėjai atviri: jiems čia – puiki proga prisistatyti ir, žinoma, užsidirbti.

„Atvežėm išskirtinius rankų darbo gaminius, kurie yra pagaminti be adatos ir siūlo, viskas yra daroma su skylamušiu, su kniedėm, su rankiniu presu“, – aiškina dizaino skvero dalyvė Danguolė.

Visų pamėgti šokantys fontanai vėlų vakarą lauks skvere prie Neringos skulptūros, istorinių laivų flotilė plaukios Danės upėje, o šeštadienį visi kviečiami plaukti nuleisti vainikus žuvusiems jūroje. Įvairiose vietose netrūksta muzikos ir šokių.

Vasaroti kvies kruizinių laivų terminalas nuotrauka, foto

 

© 2019, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.