0

Estijos prezidentas susitiko su Dalai Lama

rugpjūčio 18, 2011 NAUJIENOS, Pasaulio įvykiai

ELLEN BORK*

Dalai Lama pavadino jį „neoficialiu susitikimu“-kas tai bebūtų, šių dienų Kinija gali užspringti, bet parama ir pagarba Dalai Lamai yra visame pasaulyje. Gyvybiškai svarbu, kad prezidentas Toomas Hendrik Ilves laikosi palaikymo linijos. Estai, jau nekalbant apie latvius ir lietuvius, turi turėti specialų afinitetą (giminingumą) Dalai Lamai ir tibetiečiams. Jie taip pat patyrė okupaciją iš komunistinės šalies.

Pasak weeklystandard.com Dalai Lama sakė:  „Nepamirškite mūsų likimo”. Anot jo, tų šalių, kurios buvo patyrusios okupaciją, tarp jų – Baltijos šalių, parama šiam Kinijai priklausančiam regionui ypač reikšminga.

Dalai Lama per pastaruosius keletą mėnesių, baigė savo politinį ir administracinį įgaliojimų perdavimą, kur buvo išrinktas vyriausybės Tibeto tremtyje, ir būtent su savo naujuoju vadovu, Lobsang Sangay, kuris buvo prisaikdintas rugpjūčio 8 Dharamsaloje. Baltijos šalys, JAV ir kitose šalyse atkaklūs Tibeto rėmėjai turėtų susitikti ir išsiaiškinti, kaip išlaikyti ir padidinti paramą Dalai Lamos ir demokratinei Tibeto tremtyje vyriausybei. Tai yra stiprybė iš esmės.

weeklystandard.com

© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.