3

Gyvosios archeologijos dienų Kernavėje 2012 m. nebus

kovo 23, 2012 Kultūra, NAUJIENOS, Renginiai

Organizatoriams „išsisėmus“ šįmet nutrūksta trylikos metų tradicija Kernavėje rengti eksperimentinės archeologijos festivalį. Trylika metų gyvavusi tradicija Kernavėje rengti tarptautinį eksperimentinės archeologijos festivalį „Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje“ šią vasarą bus nutraukta ir galbūt ne vieniems metams.

Valstybinio Kernavės kultūrinio rezervato direkcija informavo, kad dėl finansinių ir techninių priežasčių 2012 metais XIV tarptautinis eksperimentinės archeologijos festivalis „Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje“ nebus organizuojamas“.

Šimtus Lietuvos ir užsienio atlikėjų ir lankytojų pritraukdavęs festivalis vykdavo kasmet nuo 1999 metų liepos mėnesį, švenčiant Valstybės dieną, ir jau tapo neatsiejama šios šventės minėjimo tradicija.

Plačiau apie tai čia

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Atsiliepimai (3)

 

  1. Ieva parašė:

    Sveiki,
    be galo nuliūdino tai. Tikrai pritariu Inesos komentarui, kad tai turėtų būti NEPALAUŽIAMA tradicija. Tai yra renginys, kuris stiprina mūsų tautiškumą, atgaivina kiekviename iš mūsų prigimtinį indentitetą, primenta kad MES ESAME UNIKALŪS ir NEPAKARTOJAMI. Šiais laikais tai be galo svarbu ir bet kokia kaina privalome neatsisakyti šio renginio ( jei girdėjote – norėta ir Dainų šventės atsisakti šįmet..) tai kad yra finansiniai nesklandumai nėra taip baisu, kaip lieutuviškumo emigravimas ir nykimas ir greitu metu mūsų tiesiog neliks kaip Tautos, nes mes nusisukame nuo to kas augina ir laisto svarbiausias tautiškojo žmogaus pagrindo šaknis:(
    Man be galo liūdna suvokiant kad mes taip nepasveriame, kas svarbiau…
    ___

    Jei yra motyvacija ir žmonės, kurie nuoširdžiai nori šiais metais Gyvosios archeologijos dienų, atsiras ir parama ir idėjos kaip tai įgyvendinti, nenumokite šitaip

  2. Inesa parašė:

    Laba diena,
    tikriausiai Jūs gaunate daug įvairių atsiliepimų ir neskaitote jų iki galo, bet manau, kad „Gyvosios archeologijos dienos Kernavėje“ tikrai turėtų būti nepalaužiama tradicija. Daugelis norėtų nuvykti į šį nuostabų festivalį. Galbūt nebūtina jo daryti tris dienas, bet galima dvi ar net vieną dieną.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.