0

Baltų žynių akademijos KURONAS nuotolinės paskaitos

lapkričio 25, 2012 Baltų mokyklos

NAUJIENA. BALTŲJŲ ŽYNIŲ AKADEMIJOJE „KURONAS“ ATSIRADO GALIMYBĖ MOKYTIS NUOTOLINIU BŪDU, IŠ BET KURIOS PASAULIO VIETOS, KUR TIK YRA INTERNETAS .

SUSIDOMĖJUSIEMS IR NORINTIEMS MOKYTIS NUOTOLINIU BŪDU, RAŠYKITE el. paštu kuronasETAbaltai.lt, ir kuronasETAgmail.com, sudaromos virtualios grupės. Tai puiki galimybė net ir praleidus gyvai skaitomas paskaitas, pasivyti bendramokslius, išklausius tas paskaitas virtualiai.

Norintiems prisijungti reikia turėti pašto dėžutę su galūne …..@gmail.com ir web kamerą. MOKSLAS VYKS TREČIADIENIAIS NUO 18:30 KETURIS KARTUS PER MĖNESĮ. MOKSLAS MOKAMAS

Pirma paskaita nuotoliniu būdu įvyko lapkričio 14 d. 18:30.

Antroji paskaita įvyks pirmadienį, lapkričio 19d. 18:30

Turite būti jau susisiekę su akademijos rektoriumi, užsiregistravę ir pasiruošę techniškai. Grupės dydis kol kas labai ribotas, todėl netilpus į vieną grupę, bus galima sudaryti kitą.

Plačiau registruotiems dalyviams.

Baltųjų žynių akademija KURONAS dar renka naujas grupeles mokytis I -oje pakopoje „Darnos“ mokykloje Vilniuje, Šiauliuose, Joniškyje, Kaune, Marijampolėje ir Klaipėdoje. Susidarius tokiai grupelei iki Gruodžio 1 d. rašykite nurodytais pašto adresais.

KURONO akademijoje ruošiami žyniai, galintys būti baltų tikėjimo bendruomenių vadovais ir jų sielovadininkais. Nuo 1995 metų  įkurtoje “Darnos” mokykloje pradėjusioje baltiškos pasaulėžiūros mokymą, o 2002 metų rudenį įkurtoje žynių, burtonių, žiniuonių, profesijos ruošimo mokykloje – devinarijoje „KURONAS“ (9 mokslų metų akademijoje) tęsiamas žynių ruošimas. Tai baltųjų žynių kelio mokymas pagal baltiškos  mokyklos „DARNA“ pasaulėjautą ir dvasinę praktiką, paremtą baltiškos pasaulėžiūros ir pasaulėjautos pagrindais, simbolika, mitologija ir tikėjimu. Amžius ribojamas, priimami tik nuo 18 metų.

Akademijoje vyksta mokymasis A, B ir C lygiu, suteikiant žynio statusą ir kvalifikacijos laipsnį.
A lygis aprėpia istoriją, pasaulėžiūrą ir praktiką. Privalomas lankomumas, įskaitos ir egzaminai bei rašto darbas. Suteikiamas žynio teoretiko statusas ir kvalifikacija patvirtinta raštu, įvesdinimas į žynių ratą įšventinant. Pradinis etapas 3 metai. Galimos studijos sekančioje 3 metų pakopoje.

B lygis aprėpia istoriją ir pasaulėžiūrą be praktikos. Privalomas lankomumas, nėra įskaitų ir egzaminų bei rašto darbų. Suteikiamas pažymėjimas, kad išklausytas teorinis kursas, galimas  įvesdinimas į bet kurios druwių žinyčios bendruomenę įšventinant. Galimas perėjimas į A lygį atlikus visas paskaitų įskaitas ir egzaminus, parašius rašto darbą, atlikus praktinius užsiėmimus.

C lygis aprėpia istoriją ir pasaulėžiūrą be praktikos. Neprivalomas lankomumas, nėra įskaitų ir egzaminų bei rašto darbų. Nesuteikiamas joks pažymėjimas, kad išklausytas teorinis kursas, galimas  įvesdinimas į druwių į konkretaus miesto žinyčios bendruomenę įšventinant. Galimas perėjimas į B lygį išklausius visas paskaitas.

Pradžioje visi norintys mokytis kviečiami videopokalbiui. Dėl pokalbio susitarti reikia iš anksto nurodytu registracijos el. paštu. Norintys dalyvauti paskaitose ir patyrimuose bet kuriame mieste, kuriame įkurtos baltųjų žynių žinyčios – mokyklos, praneškite kuronasETAbaltai.lt paštu, parašysime kur atvykti.  Mokslas mokamas.

Norintiems tapti mokyklos rėmėjais, rašykite baltaiETAbaltai.lt

Plačiau apie mokslus, spausti čia

© 2012, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.