0

KŪNOVARA – PRIEMONĖ PRIEŠ RUDENS DEPRESIJĄ

lapkričio 7, 2017 Baltų mokyklos, KŪNOVARA, Tautos stiprėjimas

KVIEČIAME SUSIPAŽINTI ARTIMIAU SU LIETUVIŠKA PRIGIMTINIŲ IR KŪRYBINIŲ GALIŲ VYSTYMO BŪDU KŪNOVARĄ.  Vilniuje galite atvykti antradieniais 20.00 val., adresu: Lukšio 2, antrame aukšte, 203 salėje.

SUDAROMOS JAUNIMO IR SUAUGUSIŲJŲ GRUPĖS. Šios grupės lengvas kūno  įvesdinimas rudens sezonui. Susidomėję kviečiami į pirmą praktinį susitikimą rugpjūčio mėn. PIRMAS APSILANKYMAS NEMOKAMAS. Registruotis baltaiETAbaltai.lt

KŪNOVARA – tai prigimtinių Jūsų kūno, jausmų ir minčių suderinimas pagal DOROS mokymą, paremtas baltiška pasaulėžiūra, tautinėje kultūroje esamais papročiais ir savo kūno lavinimu. Mokymą sudaro dvi dalys: teorinė ir praktinė. Plačiau apie KŪNOVARĄ.

Nusiraminimo ir pratempimo pratimo akimirka. Foto Liudas Masys

Nusiraminimo ir pratempimo pratimo akimirka. Foto Liudas Masys. Žurnalas „MOTERIS“

KAIP APSIRENGTI MANKŠTAI

Lengva, kūno judesių nevaržanti apranga, patartina lininė, medvilninė, vilnonė, gali būti šilkas ir viskozė. Nepatartina daug sintetikos turinčios ir aptemptos aprangos. Salėje ir lauke dirbama basomis, avalynės nereikia.

Pratimai kamuoliuku

pratimo kamuoliuku akimirka. Foto Liudas Masys. Žurnalas „MOTERIS“

Pramankštos pradžioje mokomasi nuraminti mintis ir kvėpavimą, susitelkti ties jausmu lauku ir nusileisti prie savo Gyvatos centro.

Pratimas „Vanduo“ padeda visas išderintoms emocijoms pasiekti pradinį nusiraminimo lygmenį, o pratimas  „Ugnis“ padeda pakelti varas (gyvybines energijas) ir suaktyvinti kraujotaką. Vėliau seka galvos ir pečių sukiniai ir prabudimo centro žadinimas.

Pratimas „Daigas“ir specialus kvėpavimas leidžia ramybės būvyje keisti ramybės būvį į pradinio augimo būseną, pajaučiant savo vidinę Ašį. Todėl vyksta pažinimas kas tas Aš ir Ašis. Pajuntama vidinė pusiausvyra.

Pratimai sąnariams ir raumenų grupėms kūną padaro lankstų ir numalšina skausmus, kurie susidaro dėl vidinių raumenų įtampų, kurias žmogus nesąmoningai įtempia, dėl ko pasekoje pavargstama. Plačiau Jūs supažindins šio lietuviško pramankštos būdo autorius ir varonis Liutauras. Kviečiam atvykti.

tempimas-2 uzrasai

© 2017, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.