0

Baltijos kelio minejimas Londone – Jau bunda Baltija

rugpjūčio 24, 2011 Baltų gentys, Istorija, Pasaulio įvykiai

Praneša Donatas Golubevas*

Sveikiname Jus ir Jūsų redakciją su Baltijos kelio diena ir siunčiame trumpą video ir foto reportažą iš Baltijos kelio minėjimo Londone. Baltijos kelio minėjimas įvyko Haid parke dalyvaujant jungtinėms Lietuvių, Latvių ir Estų pajėgoms. Minėjimas vyko 2011 m.

Rugpjūčio 21d., sekmadienį, kurio metu sudarius gražų didelį ratą ir susikibus už rankų buvo vieningai trijomis kalbomis sudainuota Baltijos kelio daina „Jau bunda Baltija“, kuri pirmą kartą nuskambėjo 1989 m. rugpjūčio 23 d. visų trijų Baltijos seserų vaikams susikibus už rankų palei Baltijos jūros pakrantę.

Šis vienijantis renginys šiais metais buvo suorganizuotas bendromis organizacijų „Veritas London Lithuanians“ ir „Jungtinės Karalystės Lietuvių Jaunimo Sajunga“ jėgomis, kurį Jaunimo sąjunga organizavo jau trečius metus iš eilės. Minėjime plevėsavo tautinės Lietuvos, Latvijos ir Estijos vėliavos, buvo organizuojamas draugiškas piknikas visiems susėdus ant parko žolės ir vaišinantis atsineštomis gėrybėmis. Dalyviams buvo išdalinti dainos „Jau bunda Baltija“ tekstai, kurie padėjo prisiminti ir vieningiau atlikti draugystės ir vienybes dainą.

Norime suburti į užsienį išvykusius Lietuvius, taip pat palaikyti kiek įmanoma glaudesnį ryšį su savo sesių – Latvijos ir Estijos vaikais, nes tik vienybėje – mūsų stiprybė, nes tik bendrame susitelkime – mūsų neįveikiamumas. Taip pat norime drąsinti Lietuvybę bei pakviesti viso pasaulio Lietuvius saugoti, tausoti ir kovoti už savo tautiškumą!

VIDEO

Fotografijos iš londoniete.lt















































© 2011, viršaitis. All rights reserved.

Palikite atsiliepimą

Jūs turite būti prisijungęs komentavimui.